I går aftes fik vi den her salat:

Kombinationen af det bitre fra rucolaen, det søde fra æblet, det bløde fra avokadoen, det stærke fra dressingen og det sprøde/nøddeagtige fra hasselnødder og jordskokker, var i grunden temmelig lækkert.

Opskriften får du her. Plus et tip til hvordan du samtidig kan lave en børnevenlig udgave på no time.

Det skal du bruge:
1 bakke rucola (75-100 gram)
1 æble
1 avokado
1 håndfuld hasselnødder
1 stor jordskok
Saften af 1/2 citron

Dressing:
Saft af 1/2 citron
1/2 dl olivenolie
1 tsk ahornsirup
1-2 tsk dijonsennep
1 fed presset/revet hvidløg (kan udelades, hvis du skal ud og kysse på fremmede)

Sådan gør du:
Skyl salaten. Og ryst den fri for vand.

Skær æble, jordskok og avokado i tern. Pres lidt citronsaft ud over.

Overvej om hasselnødderne lige skal på panden og blive let gyldne (ikke sorte).

Ellers er det bare alle ingredienserne op i salatskålen.

Dressingen laver du i et syltetøjsglas (det bliver en god portion, men så kan du gemme resten i køleskabet og dermed slippe for at lave dressing i morgen, smart ik’). Kom alle ingredienser i. Låg på og ryste, ryste.

Kom en passende mængde over salaten (ca. halvdelen).

For the kids
Mens der hakkes og snittes til salaten, tager du bare lidt fra i stave til børnene. Lægger det på en tallerken. Gerne med en klat pesto, hvis du har sådan en:

Jeg har snydt lidt og suppleret med lidt ekstra grønt fra køleskabet (små ærter og agurk).

Tagged with →  

Skriv et svar