For første gang i rigtig, rigtig lang tid har vi haft en weekend uden planer. Ikke så meget som en enkelt fødselsdag, en middagsaftale eller en udflugt var listet i kalenderen.
Der var bare et gabende tomt hul. Dér i den ellers overfyldte kalender.
Aaaaahhhhhhh!
Plads og tid til at lave ingen ting og dandere den. Og bage en kage.
Vi kastede os over denne her:
Som altså smager en hel del bedre, end den ser ud på ovenstående forkølede iphone foto.
Sig det endelig ikke til nogen, men den er næsten sund. Og så er den uden sukker, gluten og mælk. Så hvis man er en af dem, der forsøger at undgå den slags, er den perfekt. Det er den nu også til alle andre.
Her får du opskriften:
Det skal du bruge:
300 g. dadler
200 g. mandler
5 spsk. kokosolie
Fintrevet skal og friskpresset saft af 1 appelsin
1 knsp salt
2 tsk vanilje
1 spsk kanel
6 store æg
2 bananer
½ eller 1 lille revet squash
6 spsk. kakao
4 spsk. kogt quinoa
Grofthakkede mandler, hasselnødder og valnødder, ca. 1 stor håndfuld af hver
Sådan gør du:
Kør dadler, mandler, olie, appelsinsaft og skal, vanilje, salt og kanel på en foodprocessor i et par minutter.
Tilsæt så æggene et efter et, og derefter bananer og kakao.
Bland quinoa, squash, grofthakkede mandler i dejen og bag den i ca. 40-50 min ved 160 grader.
TIP: Hvis du har lyst, kan du supplere med et par håndfulde gojibær i dejen.
MERE TIP: Hvis du tåler mælkeprodukter, kan jeg på det varmeste anbefale en klat flødeskum til. Gerne rørt med en knivspids vaniljepulver. Det smager forbandet godt.