Spiseforstyrrelser og ernaeringsterapiI februars udgave af Sund Forskning har jeg i samarbejde med min kollega Tine Grandjean forfattet en artikel om spiseforstyrrelser og ernæringsterapi.

Både Tine og jeg er tilknyttet Abegg og Bro – Center for Spiseforstyrrelser samt Center for Ernæring og Terapi, hvor vi netop behandler mennesker med spiseforstyrrelser – i tæt tværfagligt samarbejde med psykoterapeuter og kropsterapeuter.

Artiklen tager fat på emnet, og her får du en lille smagsprøve:

“Ernæringsmæssig genopbygning er afgørende for en succesfuld behandling af spiseforstyrrelser. Derfor bør kostvejledning altid gå hånd i hånd med den psykoterapeutiske behandling af en spiseforstyrrelse. 

Ernæringsterapi til mennesker med en spiseforstyrrelse har fokus på at sammensætte en mere balanceret kost for klienten, men også på at genoprette de ubalancer, der er opstået som følge af en spiseforstyrrelse – eller som måske ligefrem har udløst spiseforstyrrelsen.”

Hvis du har interesse i emnet, kan du som sagt finde resten af artiklen i februars udgave af Sund Forskning. Altså hvis du faktisk KAN finde artiklen. Den er nemlig lidt svær at få øje, da den er tæt flankeret af en del annoncer og  pyntet med et (efter min mening) lidt upassende billede.

Men altså den er på side 33-34.

Og den er værd at læse. Synes jeg, naturligvis.

Jeg satser på at lægge artiklen ind på denne inspirationsside i løbet af de kommende uger.

 

Ps. Vidste du i øvrigt at cirka hver 4. unge kvinde udviser risikoadfærd i forhold til udviklingen af en spiseforstyrrelse?

Skriv et svar