Nogle synes, det er perverst. Andre sværger til det.
Sammenblandingen mellem lakrids og chokolade, altså.
Personligt har jeg ikke noget specielt nært forhold til det.
Indtil i går.
Her gik jeg – inspireret af dette indlæg – i køkkenet i et forsøg på, at udvikle en lidt sundere udgave chokoladelakridsen, lakridschokoladen eller hvad pokker man nu skal kalde det.
Det blev til disse fyldige kugler:
Om de når Salmiakki til sokkeholderne, må jeg lade de inkarnerede fans om at vurdere.
Jeg er ihvert fald hooked. Så hooked at jeg skyndte mig at donere dem væk til arbejdsdag i børnehaven i dag.
Således blev de eskorteret ud af huset, inden jeg nåede at tage det, der minder om et hæderligt billede af dem (mao. beklager billedet ovenfor. Det ser jo mærkeligt influenzaramt ud… )
Nå. Her er opskriften:
125 g dadler
125 g mandler
1 spsk kokosolie
2 spsk engelsk lakridsrodspulver
1/2 tsk vaniljepulver
2-3 spsk rå kakao (eller anden god kakaopulver)
2 knsp salt
evt. 1 knsp cayennepeber
evt. 1-2 spsk vand
Alt i en foodprocessor. Kør til ensartet masse.
Smag til. Og suppler evt. med lidt vand, hvis massen er for tør.
Tril kugler. Spis.
TIP: Hvis du vil vide mere om, hvad Engelsk Lakridsrodspulver er for noget, så smut herhen.
Tak for den skønne opskrift – de er intet mindre end vanedannende…Lavede dem med RAW lakridspulver fra Johan Bulow – fantastiske smager nærmest som lakridskonfekt, du ved den med choko/lakrids.
Kan også anbefale "banana soft serve" altså soft ice lavet på frossen banan…og så et ordentlig skvæt lakridspulver…
God weekend fra Camilla
Velbekomme Camilla!
Jeg har godt hørt rygter om Hr. Bulows rå lakridspulver. Det må prøves.
Kærligst Nanna
Har tilladt mig at eksperimentere lidt med opskriften…og lagt den på min egen blog…selvfølgelig med reference til dig…:-))
Det er absolut ok, Camilla 🙂 Håber de blev gode!