De bider ikke. Altså frikadellerne.
Til gengæld er de alletiders smutvej til grønkål i ungernes maver.
Konceptet er efterhånden velkendt her på bloggen. Hak, snit og snyd.
I dagens regnfulde efterårs-anledning står grønkålen for skud. Det er nemlig peak season for de seje grønne blade.
Resultatet ser cirka således ud:
Og det ville nok se en kende pænere ud, hvis jeg havde et ordentligt kamera.
Til gengæld fejler smagen ikke noget.
Opskriften får du her.
Du skal bruge:
180 g frisk grønkål (hvis du bruger frossen kan du helt sikkert snyde mere i)
4 løg
2 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 godt skvæt tamari eller soja eller salt
1/2 kilo hakket kalkunkød (du kan købe økofjerkræ hos Birkemosegaard)
2 æg
2 spsk fuldkorns rismel eller anden mel
Olivenolie til pensling eller smør til stegning
Skyld grønkål. Pil løg og hvidløg.
Kør løg + grønkål gennem rivejernet på en foodprocessor.
Skift så rivejernet på professoren ud med kniven og hak grøntsagerne i småstykker. Det ser cirka sådan ud:
Så er det i med alle de øvrige ingredienser. Kør løs til du har en samlet fars.
Nu skal dellerne formes og steges. Jeg er en doven rad, så jeg pensler dem med olivenolie og bager dem i ovnen. De kan også steges i smør eller kokosolie på panden.
I ovnen skal de have cirka 20-30 minutter ved 180 grader. Gerne varmluft.
TIP: Der er også en sundhedsmæssig gevinst ved ovnbagningen. Ved at stege i ovnen fremfor på panden reducerer du nemlig antallet af stegemutagener. Stegemutagener er den slags cancerogene ubehageligheder, der bliver dannet i den delvis forkullede overflade af fisk og kød, når det steges eller grilles ved varme temperaturer.
MERE TIP: Grønkål er kongen af kål. Faktisk den mest vitaminrige af slagsen. Blandt andet er det en fremragende kilde til det vigtige K-vitamin. Der er også en salat med de grønne blade her.
ENDNU MERE TIP: Der er flere fiffige fif til at snyde ungerne her, her og her.
Fantastisk – intet mindre. Har netop modtaget årstidernes kasse med både koriander og grønkål, som jeg føler mig lidt udfordret ved! Halvdelen af korianderen røg i en suppe, og nu ved jeg, hvad resten skal bruges til. Uhm.
Det lyder lækkert. De kan helt sikkert også laves med koriander 🙂 Mmmmmums!
Tak for opskriften! Jeg efterlyste igår opskrifter med grønkål på min blog – det er ret godt timet, hva' 🙂
Meget godt timet 🙂
Jeg er også bidt af en rå grønkålssalat for tiden – forskellige variationer over den her opskrift:
http://nannastigel.blogspot.com/2011/08/grrrrnkalssalat.html
God appetit!