Eller snyd dig selv.
For her kommer opskriften på et lækkert, nærende og blodsukkerstabiliserende mellemmåltid. Forklædt som en lille kage.
Mandelmuffins:
Lige til at have i tasken, når nedsmeltningen nærmer sig efter afhentning fra skovbørnehaven, fritten eller vuggestuen. Eller førstehjælp til dig selv, når blodsukkeret daler klokken kvart over to på jobbet.
Og du behøver virkelig ikke finde din indre Martha Stewart frem for at lave dem. Men det hjælper med en foodprocessor.
En kaffekværn eller blender kan også gøre arbejdet. Det tager bare lidt længere tid.
Det skal du bruge:
160 g mandler
140 g valnødder
2 bananer
1 stor eller 2 små fintrevne gulerødder
1 tsk bagepulver (hvis du har, ellers pyt)
1 spsk kanelpulver
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk vaniljepulver (ikke sukker)
1/2 tsk salt
2 æg
Evt. hakket mørk 80% chokolade eller hakkede tørrede abrikoser.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader.
Blend mandler og valnødder til mel på din foodprocessor, blender eller kaffekværn.
Drys bagepulver, krydderier og salt i.
Mos bananerne og kom dem i sammen med de fintrevne gulerødder. Hvis du blander i din blender, kan du give den en omgang mere, så slipper du for gulerodstrevlerne.
Så er det i med æggene.
Og hvis du synes – og du har det på lager – hakker du lidt chokolade og/eller tørret frugt og kommer det i. Så lugter det lidt mere af kage.
Vupti. Op i et par muffinsforme.
Ind i ovnen i noget der ligner 17-20 minutter.
Færdigt arbejde.
TIP: Er gode at have i fryseren. Så tager du bare en frossen op om morgenen og lader den tø op i tasken, så passer det lige til mellemmåltidet et par timer over frokost.
MERE TIP: … til at snyde ungerne. Det finder du her og her.
ENDNU MERE TIP: Du kan sagtens bruge andre nødder eller kerner. Afhængigt af hvad du har på lager kan hasselnødder, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner eller cashewnødder sagtens bruges.
LIGE hvad jeg har brug for. Superfin blog du har.
Hej Anette,
Tusind tak! Velkommen til.
Kh Nanna
Er jo bare helt vild med din blog og de opskrifter, du deler. Så tusind tak for det.
Nu har jeg lige taget mine muffins ud af ovnen – og de dufter og smager skønt.
Hvad er lidt chokolade? – normalt ikke to ord jeg bruger i samme sætning 🙂
Kærligst
Kathrine
@ Vibeke: Det lyder lækkert! God appetit! Og tusind tak for ros 🙂
@Kathrine: Hæ, hæ… portionen ovenfor kan godt trække 35-40 gram, hvilket svarer til ca. en halv plade. Så længe det er ordentlig kvalitet og mindst 70%. Gerne 80 eller 85%.
Bare øv at rigtig mange af dine opskrifter indeholder nødder, som jeg ikke kan tåle 🙁
@Birgitte: hmm… ja det er da ærgerligt! Er det alle nødder? Og hvad med kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø etc.)? Og kokos?
Kerner, frø og kokos er ok – og det er ikke alle nødder, men er ikke så eksperimenterende… Går i hvert fald uden om hasselnødder og valnødder. Mandler mest i form af marcipan 😉
Oki doki! Jeg laver en kernevariant snarest … 🙂
IHH ihhh, Nanna jeg kan virkelig godt lide din blog 🙂 Det dersens vaniliepulver er der noget bestemt du kan anbefale og har du en yndlings 'pusher' af den slags?
Hej Line,
Det er jeg sørme glad for at høre 🙂
Mht vaniljepulver bruger jeg Urtekrams:
http://www.urtekram.dk/productsearch/?tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=339&tx_ttproducts_pi1%5Bproduct%5D=4034&cHash=1422b83b18
Du finder den i de fleste helsekostbutikker. Og hvis du ikke lige er nabo til én, kan du købe det online. Fx her:
http://helsebasen.dk/product/vaniljepulver-10-g-urtekram-1712/
Hej Nanna
Tak for super opskrift! Jeg tror, jeg putter lidt kokos i næste gang. Og når jeg skal have gæster i næste uge, vil jeg servere dem med friske bær og flødeskum.
/Mette
Hej Mette,
Kokos er et hit i disse muffins. Promise!
Og lækkert med både flødeskum og friske bær til – det vil nok hæve festlighedsniveauet en hel del.
Kh Nanna
Hej Nanna,
I forhold til “boost din fertilitet” – er der så ikke forkert (pga. GI) at putte gulerod i disse muffins? Kan putte noget andet i og bevare sukkerindholdet lavt? Squash?
Og dejligt med opskrifter – det hjælper til at bevare kostomlægningen.
Hej Sofie,
Det er rigtigt at ovnbagte gulerødder og rodfrugter kan være hård kost for blodsukkeret, og derfor kan det være en god idé at reducere mængderne af ovnbagte rodfrugter, hvis det er insulin- og blodsukkerproblemer, der driller i forhold til fertiliteten.
Min vurdering er imidlertid ikke, at det ikke er ovnbagte gulerødder, pastinakker og selleri, der er de primære problemvoldere hos folk med blodsukkerrelaterede problemer. I langt højere grad er det næringsstofmangler, raffinerede kulhydrater, kaffe, for meget/for lidt motion, over/underspisning og stress (også over at spise ‘det rigtige’ og ‘forkerte’ ;)) vi skal have under luppen 🙂
Så frygt ikke en ovnbagt gulerod! I hvert fald ikke hvis den kommer i så relativt begrænsede mængder som her – og i selskab med masser af dejlige fedtsyrer og proteiner fra mandlerne.
Og når det så er sagt – og skrevet – så prøv endelig med reven squash eller udelad gulerødderne og kom et ekstra æg i.
God appetit!
Kærligst Nanna