Jeg er stor fan af at slå to fluer med et smæk. Og disse kyllingefrikadeller er ingen undtagelse!

Her får jeg både hvirvlet en bunke grøntsager ind i en børnevenlig indpakning og på vaskeægte mormor-efter-krigs-tids-manér det hundedyre halve kilo økologiske kyllingekød til at række dobbelt så langt.

Dellerne er sådan cirka half & half kød og grønt. Hvis du synes, kan du sagtens komme endnu flere grøntsager i.

I denne udgave har jeg brugt porre, løg, gulerødder og pastinak, men i princippet kan alle slags grøntsager kommes i.

Det skal du bruge:
500 gram grøntsager fx gulerødder, porre, pastinak og løg
500 gram hakket kyllingekød
2 æg
3 tsk salt
1-2 tsk god karry
1 tsk koriander
2 tsk spidskommen
Peber

Sådan gør du:
Skræl og rengør alle grøntsager. Riv dem på foodprocessoren.

Kom så den store kniv på foodprocessor og hak dem endnu finere.

Tilsæt kyllingekød, æg og krydderier. Kør igen.

Form små frikadeller ud af farsen. Kom dem på en bagplade. Pensl evt. med lidt olivenolie.

Bag i ovnen i 30 min. ved ca. 180 grader. Gerne varmluft.

Server!

TIP: Der bliver ca. 25 deller ud af denne portion. Så med mindre I er en stor OG storspisende familie, skulle der gerne være et par stykker til fryseren eller til madpakkerne næste dag.

MERE TIP: Hvis du ikke er den lykkelige ejer af en foodprofessor, kan du evt. prøve at rive grøntsagerne på et den fine side af et rivejern (jeg tror du skal vælge noget andet end porrer så). Det er bare et helvedes arbejde.

Herhjemme er grøntsagstrevler i maden ikke specielt populært hos ældstebarnet. Derfor elsker jeg min foodprofessor for, at den i et snuptag kan rive grøntsagerne:

Og hakke dem til en slags grøntsagsfars:

Læs evt. mere om gear og grej til køkkenet her.

Tagged with →  

4 Responses to Snyd ungerne #2: Kyllingefrikadeller

  1. Julia siger:

    Elsker den overskrift! Tak!

  2. Nanna Ewald Stigel siger:

    Fedt! Der kommer flere. Snart.

  3. Anonymous siger:

    Uhm, Nanna 🙂

    Super god opskrift og super relevant til at få flere grøntsager indenbords for både små og store.

    Jeg er også glad for dit initiativ til at lave dem i ovnen, i stedet for at stege dem.

    Tak – flere af dem.

    Knus,
    Teena

  4. krista bella siger:

    hørt på den anden side af gaden efter at tænderne er løbet i vand og tanken om det trælse slid med rivejernet (altså det der kan komme i opvaskeren…):

    "ej Sofus, jeg vil have en foodprocessor ligesom Nanna!

    🙂

Skriv et svar