Hvis ungerne ikke ligefrem bryder ud i jubelsang ved synet af grønne sager, findes der et utal af veje til at snige dem indenbords. Forleden serverede jeg disse grøntsagspandekager. Kald dem bare aftensmadspandekager.
Her den opskrift, jeg sjussede mig frem til.
Det skal du bruge:
2 pastinakker
2-3 gulerødder
1 løg
1 hvidløg
3 æg
3 spsk. fuldkornsspeltmel (eller fuldkornsrismel hvis det skal være glutenfrit)
Salt
Peber
Evt. tørret brændenælde
Koldpresset kokosolie til stegning
Sådan gør du:
Riv alle grøntsagerne. Blend dem derefter til én masse sammen med æg, fuldkornsspeltmel, salt, peber og evt. brændenælde.
Steg dem let gyldne i kokosolie på panden.
Server.
Herhjemme blev de fortæret med stor fornøjelse.
TIP: Faktisk tilføjer både gulerødder og pastinakker sødme til pandekagerne – så med lidt god vilje kan de også serveres som dessert fx sammen med lidt banan, kokosmel og 80% mørk chokolade. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor let dine unger lader sig narre.
MERE TIP: Du kan sagtens variere indholdet af grøntsager afhængigt af, hvad der nu er i køleskabet. Ideen til disse pandekager kommer fra en god veninde og sand mester ud i børnemad. Hun brugte spinat med stort held. Men du kan også bruge broccoli, løg, selleri, persillerødder eller du kan lave pink pandekager med rødbede.