I hvert fald for nogle.

I dette blogindlæg kan du læse om Tobias, hvor kosten har gjort en massiv forskel.

Tobias er en af de særligt sensitive, jeg ser i min klinik. Han er 9 år og blev i sin tid henvist af en psykolog, jeg samarbejder med.

Faktisk har jeg aldrig set ham fysisk. Han kunne simpelthen ikke rumme flere behandlere på daværende tidspunkt. Han havde nemlig prøvet lidt af hvert, inden han startede i ernæringsterapi.

Så al behandling er gået gennem hans mor, Pernille. Og via tests de selv kunne tage derhjemme.

Lad mig derfor overlade ordet til hende:

“Vores søn Tobias på 9 år er en sensitiv, glad og sprudlende dreng med et stort mod på livet. Sådan har det ikke altid været. Tobias havde dagligt mange udfordringer ift hans sensitivitet, som begrænsede ham i hans dagligdag. Tobias havde flere gange dagligt uro i kroppen. Han sov meget dårligt med opvågning om natten med angst. Derudover var han meget bange for at gå alene på toilettet, sove alene og være alene i forskellige rum i huset. Han havde en meget lav frustrationstærskel og flere nedsmeltninger i løbet af dagen, når han blev frustreret eller var træt. Ligeledes var han ofte meget ked af det. Dagligt havde han trang til søde sager og var irritabel og havde ofte ondt i maven og dårlig mave.

Vi søgte råd ved HSP foreningen og blev herigennem anbefalet kostvejledning ved ernæringsterapeut Nanna Stigel mhp at mindske hans uro i kroppen.

Vores kontakt til Nanna Stigel gjorde, at vi virkelig fik øjnene op for hvor stor en påvirkning kosten havde på Tobias´ reaktioner. Tobias blev i forløbet undersøgt for om han dannede morfinlignende peptider på gluten og mælk. Det gjorde han og blev derfor sat på en gluten- og mælkefri kost. Desuden fik han sammensat et kosttilskudsprogram af forskellige vitaminer, mineraler,  fiskeolie og probiotika. 

Tobias har nu fulgt en striks gluten og mælkefri kost i 9 måneder og sikke et forløb han har gennemgået! Han har i dag meget sjældent uro i kroppen. Han sover fint alene i sin egen seng uden en voksen ved hans side (for første gang i hans liv!). Hans temperament er afdæmpet og han har en større tålmodighed og ro og kan endda samle sig om lektier, som tidligere var en kilde til konflikt hver gang. Han kan i dag håndtere træthed i kroppen rigtig godt uden nedsmeltning, hvilket er SÅ fantastisk flot!

Denne kostomlægning kræver en del af os som forældre både tidsmæssigt og økonomisk. Men det er det hele værd når vi ser vores dreng være en glad dreng i dag med en større mod på livet. Vi kan derfor på det kraftigste anbefale et ernæringsterapiforløb til alle og i særdeleshed til sensitive børn, som har samme udfordringer som vores dreng.” 

Pernille

 

blomster

Tagged with →