Forleden fik jeg firserflashback, da jeg i huhejhast skulle kaste en forret på bordet.
Jeg havde nogle rejer i fryseren og gode avokadoer i vindueskarmen – og hvad var mere nærliggende end at spole tiden tilbage til dengang, hvor skulderpuderne var på sit højeste, og vi tog tennissokkerne – helst dem med striber på – uden på cowboybukserne (det var før de skiftede navn til jeans).
Nå. Men det smagte overraskende godt. Og så er det herrenemt at lave:
Flæk en avokado. Tag stenen ud. Kom rejer i hullet. Pres citronsaft ud over.
Server med god (evt. hjemmelavet) økomayo. Kom gerne lidt presset hvidløg i, hvis den skal have bid.
For lige at give den et twist af 2011, kom jeg lidt hakket ramsløg og reven citronskal over. Men så avanceret behøver det jo ikke at være.
Velbekomme!
TIP: De fleste børn kan lide både rejer og avokado og mayonaise for den sags skyld. Men det der 2011-drys kan det godt være, du skal droppe til børnene.