Egentlig er jeg tilhænger af mad fra bunden og rene råvarer.

Men jeg er også dødsens pragmatisk og til nemme løsninger. Både herhjemme. Og når jeg rådgiver folk.

Jeg ved ikke, hvordan overskudsniveauet er hjemme hos jer, men jeg kender vitterligt ikke ret mange (os selv inklusiv), der har tid til at bruge meget mere end 10-15 minutter på at lave morgenmad. Til hele familien.

Til gengæld kender jeg rigtig mange, der lige med nød og næppe når at fodre børnene af med en skål Havrefras og sig selv med en kop kaffe.

Personligt ville jeg ligge og ralle under en dyne klokken cirka 10.30, hvis jeg gjorde det. Mit blodsukker – der er blevet lige rigeligt udfordret i mine yngre år – kan på ingen måde klare det. Jeg skal have en skudefuld protein og fedtstoffer fra morgenstunden for at hænge ordentligt sammen resten af dagen.

Men helt ærligt. Jeg har hverken tid eller lyst til at stå og stege bøffer, snitte salat og ryste dressinger om morgen.

Så min hjælpende hånd i hverdagens centrifugerende travlhed hedder proteinpulver. Velvidende at det er pulvermad og oprindeligt udtænkt som et smart kosstilskud for sportsudøvere.

Jeg kommer det i smoothies sammen med mængder af farvede bær, grøntsager, frugt, krydderier og koldpressede olier.

Det er min morgenmad. For det meste.

Økoprins + unger spiser også grød til. Den slags fungerer jeg bare ikke specielt godt på.

Men hvad for noget proteinpulver skal man vælge? Og hvorfor?

Det kan du læse mere om i morgen i min proteinpulver-miniguide.

Tagged with →  

3 Responses to Proteinpulver for dummies #1

 1. Camilla siger:

  Den guide glæder jeg mig til…mangler nemlig et par hurtige genveje. Har dog ofte aftenvagt – og kan i ro og mag lave min morgenmad, når ungerne er afleveret i skolen…men det tager jo tid med al den snitten, kogen og brasen fra morgenen, nyder dog tit resterne fra aftensmaden…selv kl 8.30….

  Hav en dejlig dag – Camilla

 2. Jane siger:

  Her vælger vi et blødkogt æg hver morgen og godt med mandler, frø og nødder i vores smoothie…da jeg bare slet ikke kan forene mig med pulvermad. Synes ikke det vælter tidsbudgettet her 😉
  Skulle jeg mod al forventning vælge proteinpulver ville jeg klart vælge den fra alun.dk 🙂 Tak for en rigtig spændende og velskreven blog!

 3. Nanna Ewald Stigel siger:

  @Camilla: Det lyder da i grunden rart! Jeg elsker morgener med masser af tid og morgenmad fra bunden. Aftensmadsresterne kommer tit i madpakkerne herhjemme.

  @Jane: Tak for feedback. Bliver jo bare glad i låget, når der er nogen, der kan bruge bloggen til noget. Herligt med æg og mandler, frø og nødder. Absolut også en løsning, jeg gerne vælger. Kender ikke Aluns variant, men har dog på et tidspunkt læst en længere klamamse fra ham, hvor han taler usædvanligt positivt om det han selv sælger – og knap så positivt om noget andet. Men det må da prøves – og nærstuderes 🙂

Skriv et svar