Æblesæsonen synger på sidste vers – og til dig, der er fan af æbler, udflugter og plukselv-konceptet, så er det afsted, afsted i en af de kommende weekender.

Jeg selv + familie var på den årlige plukselvæbletur i sidste weekend og endte et eller andet sted uden for Roskilde i en mindre plantage, hvor der kunne plukkes æbler til den særdeles rimelige pris af 8 kroner pr. kilo.

Så der blev fyldt godt op:

Stedet hed Frugtplantagen – og adressen finder du herinde, hvor der også er andre udmærkede adresser.

Men der er ikke mange af dem, der kan prale af et rødt Ø. Heller ikke ovennævnte Frugtplantage.

Det er ikke ligefrem fordi København og omegn vælter sig i økologiske ævleplantager. Eller er det bare mig, der ikke har opstøvet dem endnu?

I håbet om et økoæble endte vi sidste år i noget, der mest af alt mindede om en families baghave. Der var ganske vist et par æbletræer, men så godt som ingen æbler. Til gengæld var der mange af os kjøvenhavnere iført Huntergummistøvler og sivkurve, som kæmpede om at fange højthængende økoæbler, mens familiens nabo skældte ud over alle de gæster, der invaderede hans baghave.

Så var det, vi kørte videre til den venlige mand med Frugtplantagen. Og gik på kompromis med det røde Ø.

Men måske har du, kære læser et godt ævlefif. Hvor plukker du æbler? Hvis du da gør det i den slags – og ikke er den heldige ejermand af et æbletræ i haven? Og kan du eventuelt anbefale en øko-plantage i København og omegn?

Tagged with →  

4 Responses to Pluk selv æbler til resten af året

 1. lise siger:

  Hej Nanna,
  Har du hørt om Søren Wiuff? Faldt lige hans blog via Nose 2 Tail (nose2tail.dk/).
  http://wiuff.wordpress.com/2011/09/23/produktliste-oktober-2011/

  Lise

 2. Nanna Ewald Stigel siger:

  Uhm! Det ser ikke tosset ud… Men tror du man selv kan få lov at plukke løs af frugten? Eller kan man bare købe gennem ham?

 3. Anita siger:

  Hej hvad er adressen der hvor jeg kan plukke æbler vi kommer fra jyllinge

 4. Nanna siger:

  Kære Anita,

  Det er efterhånden et par år siden, så jeg kan ikke huske adressen. Men her er et bud tæt på Roskilde: http://www.olsenfrugt.dk/.

  Kh Nanna

Skriv et svar