… Så er min far lige gået. Når min far kommer hjem så sover min mor.

Kender du den?
Det var sådan en sang, vi sang i børnehaven, da jeg var barn.
Og det er lidt sådan vores familieliv (desværre) er for tiden.
Sjovt? Ikke specielt.
Holdbart? Nej.
Skal det ændres? Ja. Men det bliver ikke lige nu.
Og hvad så med maden, ulvetimen og de der unger?
Uha, uha. Det er en farlig cocktail, skal jeg da lige hilse at sige. Meeen da jeg er alene med to piger fra klokken kvart i ulvetime til midnat en pæn slat af ugens 7 eftermiddage/aftener, har jeg efterhånden fundet et par løsninger, der hjælper mod de allerværste ulvetimeudsving:
Løsning mad-til-flere-dage-af-gangen
Gryderetter og supper kan laves i uforskammede store portioner – og fryses ned. Eller gemmes i køleskabet (i op til 3-4 dage) og varmes op i mindre portioner. Humus eller anden bønnemos laver vi også gerne i særdeles velvoksne portioner, så der er til et par dage af gangen. Pesto og råkost lige så.
Løsning fyld-fryseren-med-nemme-løsninger
Når jeg nu alligevel er igang med fx at lave kyllingefrikadeller, er det i grunden ikke specielt besværligt at masseproducere og så fryse ned. En tur i ovnen, mens der lige hakkes lidt grønt og åbnes et glas af denne indkøbte skønne pesto. Vupti og så er der mad!
Løsning-mad-med-ungerne
Mit bedste middel mod ulvesure unger, der hiver i skørterne, mens jeg rører i gryderne, er i øvrigt at tage dem med i køkkenet. Og nu har den mindste heldigvis også fattet, at hun kan få lov at være med, hvis ikke hun hærger eller hopper ned af køkkenbordet:
Løsning spis-ude-eller-take-away
Og når madlavning, oprydning og indkøb ikke er en option, findes et par hæderlige madsteder i mit hood, som jeg ikke er bleg for at frekventere.
Alfa-omega-løsning
Som lapper lidt ind over de andre løsninger – og som for så vidt også gælder, når vi er to forældre hjemme:
 • Stabilt blodsukker til både børn og voksne (fx ved at affodre sig selv og ungerne med lidt grønt og nødder, inden cirkus madlavningen sættes igang)
 • Nærvær. At vi allesammen lige lander og kigger hinanden i øjnene, inden jeg kaster mig over at skrælle gulerødder, pakke indkøbsposer ud, fylde vaskemaskinen eller andre husmoderlige gerninger.
Virker det så hver gang? Nej. Men tit. Og tit nok til, at jeg vil være bekendt at dele mine erfaringer med jer.
Så hermed gjort!
Hvad gør du for at få en sjovere ulvetime? Og – ikke mindst – hvad gør du, når du er alene på pinden? Jeg vil også gerne høre fra enlige mødre (for I må filme være rutinerede udi denne diciplin).
Tagged with →  

2 Responses to Når min mor kommer hjem…

 1. LineBine siger:

  Ih Nanna, det lyder som en håndfuld gode overlevelses strategier 🙂 Deler du ud af gode take out steder på chr. havn?
  KH. Line

 2. Nanna Ewald Stigel siger:

  Kære Line,

  Det kan du tro. Mine favoritter er: Morgenstedet på Christiania, Go Away i starten af Amagerbrogade og så er der spisehuset på Christianshavns Beboerhus, hvor man kan spise til en utroligt rimelig penge tirsdag og torsdag.

  Kh Nanna

Skriv et svar