Jeg ved det. Jeg ved det.

Det nærmer sig en kageblog.
Men altså denne kage er også helt tilbage fra yngsteungens navnefest (deraf flagene):

Jeg har bare ikke fået snøvlet mig sammen til at lægge opskriften på bloggen.

Men du skal ikke snydes for den. Slet ikke her på denne fredelige fredag med udsigt til en weekend, hvor der måske, måske er tid til at gå i køkkenet – med eller uden unger – og gå helt bananas.

Det skal du bruge:
100 g dadler
1 dl vand
200 g mandler
80 g kokosolie
3 1/2 moden banan
2 tsk vanilje
1 tsk kardemomme
100 g fuldkornsrismel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 dl rismælk
4 æg
2 spsk kogt quinoa
2 store håndfulde valnødder
60 g mørk chokolade 85%

Sådan gør du:
Kog en omgang quinoa – gerne en ordentlig grydefuld. Så har du også til aftensmaden (Kagen kan godt fungere uden, så hvis du ikke orker quinoa, dropper du det bare og tilsætter lidt ekstra fuldkornsrismel).

Kog dadler i vand til de er godt bløde og vandet næsten er væk. Kom så kokosolien i og kog videre i 5 minutters tid.

I ventetiden tænd ovnen på 175 grader, mos bananerne og blande alle de tørre ingredienser: rismel, vanilje, bagepulver, kardemomme og salt.

Så er det op i foodprocessoren med dadler og mandler og køre afsted.

Når massen er nogenlunde ensartet er det tid til skiftevis at komme rismælk og de tørre ingredienser i massen. Så er det i med æggene. Gerne et af gangen.

Til sidst rører du quinoa samt grofthakkede valnødder og mørk chokolade i dejen med håndkraft.

Så er det op i en kageform og bage i cirka 45 minutter ved 175 grader.

TIP: Quinoa er altså et genialt lille frø. Ikke alene indeholder quinoa alle essentielle aminosyrer og har et højt proteinindhold. Det indeholder også essentielle fedtsyrer og så er det glutenfrit.

MERE TIP:Hvis du er all-right med gluten og mælk, kan du naturligvis sagtens skifte rismel og rismælk ud med (fuldkorns)speltmel og yoghurt naturel.

Tagged with →  

4 Responses to Nannabananakage med chokolade

  1. Jenna siger:

    Lørdagen er godt i gang, og her i huset har vi bagt din lækre lækre lækre kage. GUF blev der sagt!

  2. Jane siger:

    Inspireret af din nannabananakage, har jeg lavet adventskagen til imorgen. Tak for det, vil jeg bare lige sige 😉 Du kan se min version her: http://www.janeryberg.dk, hvis du har lyst 🙂

  3. Mian Fredholm siger:

    Hej Nanna

    Flot nyt bloglook !

    mht ovenstående kageopskrift, vil jeg høre dig om man kan smage quinoaen ? Ikke alle i familien er vild med den smag.

    gode hilsner

  4. Nanna siger:

    Hej Mian,

    Tusind tak for det 🙂

    Så vidt jeg husker, er quinoasmagen ikke gennemtrængende i kagen her…

    Husker du at skylle quinoaen grundigt inden du koger den?

    Der er nogle naturlige sæbestoffer på quinoaens overflade som lige skal skylles af først. Hvis ikke de bliver det, kan quinoaen godt smage let bittert. Ellers er smagen sådan mild og nøddeagtig…

    Kh Nanna

Skriv et svar