Jøsses! Jeg ved godt, det er en kliche, men tiden flyver jo afsted.
Jeg lovede vist en revideret opskrift på mandelmuffins.
Denne gang med appelsin/karamelsmag.
Uden sukker og øvrig snisk og snask.
Nok mest til den søde tand og mindre til det helt igennem politisk korrekte mellemmåltid.
Here we go.
Det skal du bruge:
200 g mandler
100 g. valnødder eller hasselnødder
80 g kokosmel
5 spsk lucuma pulver (læs mere i dette indlæg)
1/2 tsk vaniljepulver
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
1 tsk bagepulver
Skal og saft af 1 appelsin
80 g dadler
4-5 æg (afhængigt af deres størrelse)
Fyld: hakket 85% mørk chokolade + tørrede abrikoser.
Sådan gør du:
Kom alle nødder i en foodprocessor og kør dem til mel.
Kom så alle de øvrige tørre ingredienser i og kør en omgang mere.
Så er det i med dadler, appelsinskal, appelsinsaft i – og derefter 1 æg af gangen til lind og luftig masse.
Rør hakket mørk chokolade og abrikoser i. Ikke med kniven på foodprofessorren, men en ske eller lignende aggregat.
Op i muffinsforme og bag ved 170 grader i cirka 20 minutter.
Får du mavekneb af mandelmuffins?
Mandelmuffins kan være lidt tung – og til tider klæg kost, som nogle får ondt i maven af.
Hæng i.
Der kommer snart et alternativ til dig!
Det lyder ualmindelig lækkert! Kokosmel – er det det almindelige grove, eller det specielle fine fra Rawandmore?
Glemte lige: hvor mange muffins bliver der ud af opskriften?
Uh… det kan jeg faktisk ikke huske… måske 10, måske 15. Prøv dig frem. Skriv gerne resultatet her 🙂
Kokosmelet er bare almindeligt groft (og gerne økologisk)