mandelmuffinsJeg har efterhånden lagt en stribe forskellige opskrifter på små nødde/mandelmuffins herind.

Der er fx en pink variant her, en med cashewnødder, kokos og quinoa her, en standard version her, en blåbærudgave her og en karamelversion her.

Forleden blev det til en ny variant indenfor genren.

Nu med appelsinsmag og eksotisk lucumapulver.

Og den blev faktisk temmelig udmærket. Synes jeg selv i hvert fald.

Jeg vender snart tilbage med opskriften. Indtil da kan du jo kigge på varianterne ovenfor. Hvis du da ikke skal kigge dybt i en fastelavnstønde med dertilhørende boller i denne weekend.

Enjoy!

 

Tagged with →  

4 Responses to Muffins en masse!

 1. Line siger:

  Lækkert, jeg har altså også virkelig eksperimenteret udfra din standardopskrift. De små energibomber er fremragende. Jeg har dog erfaret at min hud og mave ikke bryder sig om at jeg spiser for mange nødde/kerne ting. Kan det skyldes andet end det meget høje fedtindhold? Og er det noget du kender til og er har du en rettesnor du selv følger ifht. indtagne mængder ?
  Glædelig fredag i forrygende sol. KH. Line

 2. Nanna siger:

  Kære Line,

  Fedt at du er glad for de små energibomber 🙂

  Jeg tror næppe det er fedtindholdet i nødderne/mandlerne der giver dig mave og hudproblemer. Snarere tværtimod. Hvad det så er, er til gengæld lidt sværere at svare på, når jeg ikke kender dig.

  Måske tåler du ikke nødder så godt? Eller din fordøjelse har af en eller anden grund svært ved at nedbryde dem?

  Vi ser også ofte hos folk med herpesproblemer, at nødder og kerner kan være et problem pga. det høje indhold af arginin (en aminosyre) i disse.

  Det er jo koncentreret næring, nødder og mandler, så jeg ville nok ikke spise mere end 1-2 små muffins om dagen.

  God weekend og solskinsfredag!
  Nanna

 3. Nanna siger:

  Nogle – eller de fleste – har i øvrigt lettere ved at nedbryde og optage nødderne, hvis de lige får lov at stå i blød i et halvt til et helt døgn, inden de tilberedes. Det er faktisk i enhver næringsmæssig fortand gunstigt, da der således påbegyndes en spiringsprocess.

  Jeg har ikke prøvet at iblødsætte mandler og nødder til muffins, men det er da et forsøg værd.

 4. Line siger:

  Kære Nanna, tak for dit svar jeg overdoserer ihvertfald ikke og herpes har jeg gudskelov ikke. Jeg prøver med iblødætning og giver en tilbagemelding. God lørdag og tak for inspiration.

Skriv et svar