Jeg kan ligeså godt sige det med det samme. Jeg er ikke fan.
Af den der første skemad til små børn.
Det sviner. Det er kedeligt at lave. Ungerne spytter halvdelen ud igen. Det er besværligt at have med på tur.
Og ja. Jeg kunne blive ved.
Jeg synes, det er 100 gange nemmere bare at amme. Eller når de bliver så store, at de kan spise vores andres mad.
Men… Den går jo ikke.
Jeg slipper ikke uden om den. Den såkaldte ‘overgangsperiode’.
Faktisk er jeg midt i den.
Og jeg er jo mor (og en af mødres grundbekymringer er vel om poderne nu får nok næring. Min er i hvert fald).
Oven i købet kan jeg smykke mig med en titel som ernæringsterapeut. Hvilket jo bare forpligter yderligere, og gør det endnu mere tæskenederen at erkende, at jeg virkelig ikke tænder på at lave mad til den mindste.
Nå. Men jeg gør det jo alligevel. Pligtskyldigt.
Men nu gider jeg ikke mere sur pligt. Derfor har jeg besluttet mig for at kaste mig ud i mission babymums. Det må da for h…. kunne gøres lidt mere interessant at lave mad til små børn. Jeg tror det. Nu prøver jeg i hvert fald.
Med iver. Og hiv og sving.
Og så kan jeg jo lige så godt dele et par opskrifter med jer andre. Her er det morgengrøden, der er blevet pimpet lidt.
Det skal du bruge:
1 toppet spsk Den første grød, Quinoa (evt. mere hvis dit barn er sultent)
Vand i passende mængde
1/4 pære (fintrevet)
En meget, meget lille knivspids vaniljepulver
En meget, meget lille knivspids kardemomme
1 tsk mandelsmør
1 tsk koldpresset hørfrøolie
Kom quinoa, vand, fintreven pære, kardemomme og vanilje i en lille kasserolle. Kog det godt igennem.
Lad det køle ned, inden du rører hørfrøolie og mandelsmør i.
Server!
TIP: Drys evt. lidt hybenpulver over grøden for et ekstra skud C-vitamin.
Hvordan gik det så? Kunne hun lide det?