Min ældste datter (og jeg selv i øvrigt) har en stor svaghed for pandekager.
Og i weekenden fik hun mig overtalt til at hive støbejernsstegepanden frem og kombinere disse ganske udmærkede morgenmadspandekager.
Forrygende til en søndagsbrunch eller almindelig hverdagshygge.
Helt utroligt nemme at lave og dejligt mættende.
Server dem fx med peanutbutter, banan i skiver og kokosdrys ovenpå. ELLER mos en banan og bland den med en spsk tahin og server til.
Der bliver cirka 5-6 små tykke pandekager ud af nedenstående portion. Så lav den endelig dobbelt, hvis I er flere end 2-3 personer.
Det skal du bruge:
1 most banan
1 stort æg
15 g kokosmel
1 knsp vanilje
2-3 spsk boghvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
Sådan gør du:
Mos bananen. Rør ægget i. Kom kokosmel, vanilje, boghvedemel, salt og kanel i blandingen og pisk det godt igennem med en gaffel.
Hvis du ikke spiser mælkeprodukter så steg i kokosolie ellers kan der være en smagsmæssig fordel ved at stege dem i rent økologisk smør, synes jeg.
God morgen og god appetit!
Ps. De er i øvrigt glutenfri, sukkerfri og mælkefri (hvis du steger i kokosolie), hvis du af den ene eller anden årsag ikke er til den slags.
Uhm, hjemme hos os hedder de ‘Tro mig!’ for tro mig de smager godt som min den gang 3 årige søn i sin tid konstaterede alt imens han hamrede hånden i bordet for at understrege udsagnet 🙂
Ha ha, fedt!
Ihh, elsker duften af kanel! Og uhm hvor de smager dejligt!
Tak for opskrift 😉
Mums Nanna.
Helt forsøgs-agtigt erstattede jeg boghvedemelet med den mandelpulp som jeg havde tilovers efter at have lavet mandelmælk. At dømme efter det antal pandekager, som min kære mand ret hurtigt fik spist, så blev resultatet ganske vellykket. 🙂
Mange tak for inspirationen – det er fedt at kunne hente den her hos dig, når man nu ikke selv kan tænke sig til sådanne genialiteter!