I går læste jeg (igen) om at “flere børn bliver madforskrækkede” på dr.dk … Jeg synes det er et spændende og dybt relevant emne, men er ikke nødvendigvis enig i at det skal afholde nogen fra at tage et sundt valg (hvis det er de, de trives med).

Og det er vel alletiders anledning til at linke til en lille film med min (og andres) kommentarer til, hvordan vi som voksne med hang til sunde vaner kan håndtere det i forhold til vores børn  (klik her eller på billedet, så kommer du videre til you-tube):

Madforskrækkede børn

For der er nok ikke nogen tvivl om, at hvis vi som voksne har stort fokus på, hvad vi spiser, hvordan vi spiser og ikke mindst, hvad vi IKKE spiser, så kan en lidt uheldig bivirkning være, at børnene lader sig inspirere lidt for meget og begynder at bruge maden som kanal for deres følelser, når de har brug for at manifestere dem.

Det er ikke længe siden emnet var på banen sidst. For cirka et halvt år siden kunne man i Berlingske læse artiklen “Børn får madskræk af de voksnes stenalderdiæter og fastekure”, som flittigt blev delt på de sociale medier. I den anledning, skrev jeg indlægget “Er sukker en menneskeret?” på Center for Ernæring og Terapis blog. Den kan du læse her.

 

 

Tagged with →