Det er jo fandens fint, at jeg finder eksotisk lucumapulver, eksperimenterer med sukker-gluten-mælke-what-ever-frie kager, laver sundere udgaver af Salmiakki og blender varm græskarsuppe på en kedelig regnvejrsmandag.

Jeg morer mig gevaldigt med det.

Men hvad med dig, kære læser?

Synes du (hånden på hjertet), det er interessant og vedkommende? Og kan du bruge det til noget i din hverdag med alt, hvad den indebærer af arbejde, unger, madlavning og alment kaos?

Jeg er vildt nysgerrig efter at vide, hvad der optager dig bag skærmen.

Så.

Hvad er dine største udfordringer i hverdagen med børn, når det kommer til mad?

Fortæl, fortæl.

(Du kan svare som anonym, hvis du har lyst til at være det).

Tagged with →  

5 Responses to Mad i børnefamilien – hvad er jeres største udfordring?

  1. Bodil siger:

    Hej Nanna

    Jeg læser din blog – og gør det faktisk regelmæssigt, selvom jeg ikke kommenterer, for at få inspiration til sund og anderledes mad til børn og voksne. Det du skriver om, er fint, så længe det er alsidigt og varieret. Gluten/mælke-fri opskrifter interesserer mig ikke særlig meget, for vi spiser både hverken sukker- eller mælkefrit hjemme hos os.
    Noget jeg godt kunne tænke mig mere af:

    – Forslag til madpakken – bager rugbrød selv, men pålæg kan altså godt være svært. Nogen kreative bud?
    – Opskrifter på små sunde "slikagtige" ting, som fx havregrynskugler. Sådan noget som gør hverdagen lidt lækrere og som samtidig er sundt.

    Mvh Bodil

  2. Anonymous siger:

    Jeg er meget begejstret for din blog – mest som inspiration til, hvordan verden engang bliver 😀

    Min største udfordring med tvillingedrenge på 3 1/2 år er "det kan jeg ikke li"….og så bliver der ikke spist noget. Vi serverer ikke andet for dem end aftensmaden, så de ved godt, det er det, der er.

    Jeg kan fint leve med det, de dage hvor min mand er hjemme – så er der i det mindste to mennesker, der spiser maden. Men min mand rejser i op til en mdr af gangen og som græsenke med fuldtidsjob, der også har ansvaret for at hente/bringe/vaske tøj/indkøbe/lave mad/rydde op – så er energien ikke helt i top til aftensmadtid – slet ikke, hvis jeg er den eneste, der spiser af maden.

    Jeg vil så gerne lære mine unger alsidig mad, at smage på tingene, at lære nyt, give dem gode spisevaner – men når jeg for tredje aften i træk smider ud…så orker jeg ikke mere. Og jeg kan jo ikke servere rugbrød med leverpostej i en hel måned.

    Såee…gode råd? 🙂

  3. Anonymous siger:

    Hej Nanna
    Jeg er også fast læser af din blog, selvom dette er min første kommentar! Jeg synes at det er fantastiske opskrifter og ideer du kommer med, og får meget inspiration af dine input.
    Hos os lever vi netop så gluten-, mælke- og sukkerfrit som muligt, så dette er helt sikket også en af grundene til, at jeg synes at netop din blog er så interessant og vedkommende for mig. At du bruger "mærkelige" ting som lucuma er for mig bare et plus, fordi det inspirerer til min kreativitet med maden (og netop lucuma har også jeg stående i en krukke i skuffen…)
    Jeg er meget optaget af at lave spændende, farvestrålende, sunde og børnevenlige madpakker, da det er vigtig for mig, at mit (børnehave-)barn får masser af god og næringsrig mad i løbet af dagen, som er fyldt med vitaminer og kraft! Jeg kunne derfor rigtig godt tænke mig flere ideer til "madpakkemad" til børn, især grøntsagsvarianter.
    Og ideer til proteinrig eftermiddagsmad til mig selv kunne også være et ønske:-)
    Mvh Helle

  4. Anja siger:

    Kære Nanna, tak for spændende, inspirerende input til familiemaden, som jeg drømmer om kan blive lige så lækker og indbydende irl i den lille familie. Jeg er endnu ikke nået til implementeringsfasen – og undskyldninger er der nok af – hvor en af dem er, at ynglen helst vil spise kl 17.15, hvilket sætter kreativiteten på alvorlig prøve og gør årstidernes måltidskasser særdeles anvendelige. Sukker skruer vi ned til et minimum uden fanatisme (jeg tror ikke på det er gift, i så fald et lækkert giftmateriale), mælk er for fuldt blus og gluten ved jeg hverken hvorfor eller hvordan jeg skal undgå ;O) Hvis du rumler med idéer til quick fix-dinner til familieidyllen, så vil jeg ikke bare være flittig læser, men nok din mest opmærksomme læser ;O)
    kh Anja

  5. Nanna Ewald Stigel siger:

    Eiii. Jeg har jo slet ikke fået svaret jer herinde. Pinligt. Og undskyld.

    Men jeres svar er allerede blevet til et par blogindlæg.

    @Bodil: Madpakker. Jeps! Jeg har en stribe ideer, som jeg vil prøve at samlet til et indlæg i den nærmeste fremtid 🙂 Det havregrynskugleagtige er der absolut også udviklingspotentiale i. Har du prøvet mine sort-of-salmiakki? De er her: http://nannastigel.blogspot.com/2011/08/sort-of-salmiakki.html
    De mælke/glutenfri opskrifter hænger i høj grad sammen med dels, at mange af mine klienter i kortere eller længere perioder skal være uden mælk og gluten – og så er det jo en god idé at kunne tilbyde dem en stribe alternativer. Dels at jeg selv prøver at styre uden om – uden dog at være fanatisk – da jeg får ondt og luft i maven af begge dele. Og endelig kan min ældste datter ikke tåle mælk 🙂

    @Anonym: Det der med aleneaftenerne kan jeg i den grad nikke genkendende til. Omend jeg kender ikke til det i en måned af gangen… Pyh. Nåmen jeg har samlet et par gode fif her: http://nannastigel.blogspot.com/2011/10/nar-min-mor-kommer-hjem.html

    Og til det der med Kan ikke li', så er der jo konceptet Snyd Ungerne med grøntsager i dette og hint. Fx her: http://nannastigel.blogspot.com/2011/10/snyd-ungerne-4-grrrrrnkalsdeller.html

    Har du prøvet det?

    Og så tror jeg på, at jo mindre opmærksomhed, man giver ungerne på det de ikke kan lide, jo bedre. Jeg plejer at sige "bare lad det ligge" eller "Nå du er ikke sulten i dag. Det er ok" og hvis det bliver fejet af tallerkenen med en sur mine prøver jeg ikke at tage større notits af det.

    Og ved du hvad, jeg tænker, at ungerne har bedre af en glad mor og et par leverpostejmader i ny og næ, end en sur og stresset mor, der prøver at få det aftensmaden til at være tip-top hver aften 🙂 Du kan evt. skære lidt grønt ud i stænger og servere til…

    @Helle: Flere madpakker. Comming up… Snart! Også et par proteinrige mellemmåltider. Ud over smoothies som du fx finder her:
    http://nannastigel.blogspot.com/2011/06/morgenstund-har-smoothie-i-mund.html
    Eller mandelmuffins: http://nannastigel.blogspot.com/2011/06/snyd-ungerne-3-mandelmuffins.html

    @Anja: Quickfix-dinner … Hmmm… Der er et par mere generelle ideer her: http://nannastigel.blogspot.com/2011/10/nar-min-mor-kommer-hjem.html
    Men jeg vil helt klart lægge flere konkrete ideer herind. Jeg laver jo stort set quick-fix-dinners hver aften, så det er i virkeligheden bare liiige at få noteret ned, hvad jeg kommer i dem 🙂 Ofte går det bare så quick't at jeg ikke når at skrive ned samtidig…

Skriv et svar