Det første Lucuma-eksperiment blev en kage:

Den blev lavet i al hast, da det en sen aftentime gik op for mig, at der var fødselsdag i børnehaven den efterfølgende dag.

Og da ældstebarnet efter alt at dømme ikke kan tåle mælk, måtte jeg i al hast flække en kage sammen, så der var et mælkefrit alternativ, når der skulle deles ud.

Så jeg langede ud efter min nyerhvervelse: Det eksotiske Lucumapulver.

Resultatet var ikke så tosset endda.

Her er opskriften:

300 g cashewnødder
1 stor spsk kokosmel
3 spsk lucuma pulver
200 g dadler
3 spsk rå kakao (anden god kvali kakao kan sagtens bruges)
1 banan
1 tsk vaniljepulver
1 stor spsk kokosolie
1 knsp salt
4 æg
2 spsk rå kakaonips (eller hakket mørk chokolade)

Blend cashewnødder til mel på foodprocessoren.

Kom alle øvrige ingredienser i, bortset fra de rå kakaonips (eller hakkede mørke chokolade). Blend massen godt igennem med rørekniven.

Rør nips eller hakket chokolade i med en ske eller dejskaber.

Kom hele balladen i en kageform. Og bag ved 160 grader i ca. 45-60 minutter.

Hvis der ikke havde været udsolgt på kokoshylden herhjemme, havde jeg nok valgt at komme lidt mere end en spiseskefuld i. Det kan du jo prøve. Hvis du har lyst.

Tagged with →  

3 Responses to Lucuma #1: Chokokaramelkage

  1. Luise siger:

    Mmm lækkert & inspirerende Nanna!

  2. Anonymous siger:

    Yummy!!!! Lækkert! Glæder mig hver dag over at læse dit blog! 🙂 knus, Helena

  3. Nanna Ewald Stigel siger:

    Tak skal I ha'!

Skriv et svar