Ideen var sådan set ikke så tosset. Synes jeg selv.
Resultatet var måske knap så elegant.
I hvert fald blev præmissen blankt afvist:
“Eiij, mor det er da ikke prinsessefrikadeller. De er jo bare røde.”
Well, ok. Ungen havde jo ret.
Men selvom prinsesseideen blev dømt ude, blev de pink deller nappet af små barnefingre, inden jeg nåede så meget som at tage et hæderligt billede dem:
Og spist med stort velbehag af både børn og voksne.
Jeg havde helt sikkert smidt lidt gedefeta i frikadellefarsen, hvis ikke det lige var fordi min ældste datter endelig har fået bugt med de kroniske 11-taller, efter vi HELT har droppet mælkeprodukter i hendes kost.
Hvis du ikke har problemer med 11-taller og grønne marsmænd med permanent opholdstilladelse, kan du jo overveje at teste dunserne med feta. Versionen nedenfor er uden.
Det kom jeg i:
3 løg (ca. 100 g)
4 rødbeder (ca. 400 g)
4 fed hvidløg
500 g hakket kyllingekød
2 tsk salt
1 god sjat soja
1 tsk timian
2 tsk basilikum
2 æg
2 toppede spsk fuldkornsrismel
Peber
Jeg er jo stor fan af en god foodprocessor, når der skal bikses frikadellefars.
Jeg laver det nemlig næsten altid half-and-half af kød og grøntsager. Og for at det ikke skal blive alt for trevlet, får grøntsagerne først én med professorens rivejern og derefter en med kniven. Vupti og vi har grøntsagsfars.
Når grøntsagerne er kværnet i stykker, kommes resten af ingredienserne i blenderen og køres med. Det hele får en utrolig lilla/pink farve.
Så er det bare at forme frikadeller til den helt store guldmedalje. Og bage eller stege dem.
Jeg orker ikke at stege, så jeg smider dem på bagplade med et penselstrøj olivenolie over. Det er 100 gange nemmere. Og så er det sundere.
Efter ca. 20-30 minutter ved 170 grader er de færdige.
TIP: Man kan købe økologisk hakket kyllingekød fra Sødam både på deres egen hjemmeside og gennem Birkemosegaard.
Det lyder rigtig lækkert. Er ikke den store kødspiser, så dejligt med noget inspiration.