En læser spurgte for snart en rum tid siden, om man også kan bruge Engelsk Lakridspulver til Hindbær-Lakridsisene.
Og hvad der i grunden er forskellen på de to typer.
Så gik der lige lidt sommerferie i den.
Og lidt mere sommerferie.
Men nu har jeg undersøgt sagen – og svaret kan jeg vel ligeså godt dele med jer andre.
I følge Naturdrogeriet som forhandler begge dele, er Lakridsrodspulveret lavet af pulveriserede tørrede lakridsrødder, mens den engelske lakrids er udvundet af saften fra de friske rødder.
Sidstnævnte er således mere koncentreret i smag og egenskaber.
For ud over at smage usædvanligt godt, har lakridsrod også herlige egenskaber som fx at være inflammationshæmmende og slimdrivende.
Ikke dårligt med udsigten til efterår og sæson for institutionshoste.
Dejligt. Så var isene vi lavede jo ENDNU sundere. Utroligt når det nu smager af (dejlig) usundt slik. Og jeg vil jo lige sige igen, at isene fungerer rigtig rigtig godt også som ikke-frosne. Nåmen, jeg sidder og savler nu og smutter tilbage til arbejdet…
Herligt!
Skylder måske lige at skrive, at hvis man lider af forhøjet blodtryk, skal man holde lidt igen med den ellers meget dejlige lakridsrod.