Nu skrev jeg jo godt nok, at jeg – trods gode intentioner – sjældent laver suppefond fra bunden. Forleden skete det så alligevel.
Der kogte jeg nemlig en ordentlig balje helt klassisk kyllingesuppe til min temmeligt højgravide veninde.
Det er i grunden ikke så pokkers besværligt, som det måske lige lyder. Faktisk er det usædvanligt enkelt. Måske ikke så enkelt som det her, men alligevel.
Så hvis du lige står med en ordentlig kylling og synes den skal noget andet end i ovnen og kan vente et par timer med at servere aftensmaden, kan jeg anbefale nedenstående:
En hel god kylling
1/2 sellerihoved
4 store gulerødder
4 fed hvidløg
3 løg
Olivenolie
6-8 hele sorte peberkorn
Salt
Evt. et bundt frisk timian, hvis du har (det havde jeg ikke)
2 liter vand
+ grøntsager til at komme i suppen når den er færdig fx gulerødder, pastinakker og resten af sellerien.
Skræl og rengør alle grøntsager. Sauter dem i en kæmpe gryde i olivenolien. Kom den hele kylling i og vand, så det dækker kræet. Kog.
Lad det hele simre i 40 minutter og tag så gryden af varmen. Lad nu kyllingen stå og trække et par timer i vandet under låget, så den koges nænsomt af eftervarmen. På den måde undgår du, at den bliver tør og kedelig.
Tag kyllingen op og pil alt kødet af.
Si resten af suppen.
Snit de friske grøntsager og kom dem i suppen sammen med kyllingekødet. Kog op og server.
Billede? Ja, altså det glemte jeg. Sorry. Det går lidt stærkt for tiden. Jeg nåede kun et enkelt foto af den ukogte kylling – og det vil jeg altså spare dig for, kære læser.
Faktisk er suppen heller ikke helt færdig endnu. Den ligger nemlig og venter i min fryser.
På at min veninde ringer og siger nu-er-det-nu.
Så er det op af fryseren og over på den anden side af gaden til en af livets helt store begivenheder.
Oy, den skal jeg også prøve 🙂 Har nemlig også en temmelig høj gravid veninde.
Oj, den høres VELDIG god ut! Min sønn er 1 år på tirsdag. Kanskje det rett og slett blir kyllingsuppe til middag!