Som lovet forleden får du her alle tiders julegodbidder med sundhedsbonus.
Søde små sager uden sukkerchok, men med masser af smag fra klassiske julekrydderier og gode fedtsyrer fra vidunderlige valnødder.
Nok har jeg nået at bage dem, men ikke at tage et hæderligt billede (Og nej … det foto, der er i Sund Forskning, er ikke et resultat af min evigt uskarpe Iphone-linse, men et fotografi der vist er indkøbt til brug i magasinet. Jeg leverer kun tekst og opkrifter), så jeg genbruger lige billedet fra i onsdags.
Nå, til opskriften. Inden du og alle andre læsere er drysset på juleferie.
Det skal du bruge:
200 g mandler
200 g valnødder
130 g dadler
1 tsk vaniljepulver
2 tsk kardemomme
3 tsk kanel
1 1/2 tsk nellikepulver
1 tsk allehånde
1 tsk bagepulver
Skal og saft af 1 øko appelsin
4 æg
Fyld: evt. hakkede tørrede abrikoser.
Sådan gør du:
Kom nødder og mandler i en foodprocessor og kør dem til mel.
Kom så alle de øvrige tørre ingredienser i og kør en omgang mere.
Så er det i med dadler, appelsinskal, appelsinsaft i. Derefter 1 æg af gangen til det bliver til en lind og luftig masse.
Rør hakkede tørrede abrikoser i. Ikke med kniven på foodprofessoren, men med en ske eller lignende aggregat.
Op i muffinsforme og bag ved 170 grader i cirka 20 minutter.
GLÆDELIG JUL!
Kan vi ikke også få julesalaten. Glemte bladet på lærerværelset