Det er jo sæson for nyopgravede rødbeder.

Og ud over at lave råkost en masse og komme dem i ovnen, benytter jeg lejligheden til at eksperimentere med lyserøde udgaver af lidt af hvert.

Forleden blev det til lyserøde mandelmuffins af den kaliber, man lige kan snige med i tasken, når man skal på kaffebar og ikke orker et sukkerorgie af en cookie:

De er også særdeles velegnede i en snæver ulvetime-hente-sukkerkolde-børn-situation.

Jeg tror i grunden også de kunne begå sig til en børnefødselsdag, men det kommer nok an på, hvor sukkervante ungerne er. Jeg vil ikke udelukke, at nogle vil rynke på næsen, hvis de blev serveret til en så højtidelig lejlighed.

Nå, men hvis du har lyst til at prøve kræfter med dem, får du opskriften her:

Det skal du bruge:

1 stor rødbede

200 g mandler

100 g hasselnødder

1 tsk salt

1 tsk Vinsteens bagepulver

2 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1/2 tsk vaniljepulver

2 store godt modne bananer

3 æg

1 håndfuld rå kakaonips eller mørk 80% chokolade

6 tørrede abrikoser

Sådan gør du:

Riv rødbeden fint.

Kør mandler og hasselnødder på foodprocessoren så de bliver til mel.

Kom salt, kanel, bagepulver, kardemomme og vanilje i. Kør igen.

Kom så rødbede, bananer og æg i. Og kør igen, igen.

Hak abrikoserne i små stykker og vend dem i massen sammen med kakaonips med en ske eller dejskraber.

Så er det bare op i muffinformene og bage i 15-20 minutter ved 170 grader.

I øvrigt: Jeg bliver nok nødt til at være ærlig og skrive, at det der prinsessekoncept ikke er købt herhjemme. Ældsteungen holder hårdnakket fast i, at det INTET har med prinsesser at gøre. Der er jo bare rødbeder i. Tsk. Tsk.

Men man har vel lov at prøve. Og spist det bliver de, uden yderligere protester fra prinsessen.

Tagged with →  

4 Responses to (Knap så kiksede) pink prinsessemuffins

  1. Nanna Tolborg siger:

    Man skal ikke undervurdere børnenes præferencer.
    Tænk, til min datters fødselsdag ville jeg lave kanelsneglekagekone, og så bad hun istedet for om faderens chokoladekage bestående af dadler, mandler, kakao og æg (også det løse) – det var kun 2 af de 20 børn der meldte pas!
    Har iøvrigt lavet en omgang af dine lakrids/choko-kugler – dem sluger vi også med stor glæde – brugte lakridsrodspulver istedet- det smager fint.
    Sidste år lavede jeg en rugbrødskagekone til fødselsdagen – også med stor succes (der er ikke noget værre end sukkerhypede fødselsdagsgæster!)
    – og jeg har altså en datter der er ligeså slukkerglad som de fleste på hendes alder!

  2. Nanna Ewald Stigel siger:

    Du har ret. De er kloge de unger!

    Rugbrødskagekone det er ikke en tosset idé – og minder mig om de frugtkoner, min mor lavede til mine fødselsdage, da jeg var barn. En stor succes, som man nok kunne forsøge at kopiere 🙂

    Herligt at lakrids/chokokuglerne hitter. Prøv evt. også at rulle dem i lakridsrodspulveret til sidst… Ikke dårligt.

  3. Rosemarie siger:

    Man kan også lave dem med optøet, blendet suppegrønt. Det bliver faktisk ret godt

  4. Nanna siger:

    Tak for tip, Rosemarie 🙂

Skriv et svar