Har overskriften ikke skræmt dig væk? Herligt. Så læs med lidt endnu.

For med fare for at grave min egen (øko/spelt)grav, kommer mit bud på en pizza nedenfor.

Det er nu ikke fordi, den er så voldsomt sund. Egentlig. Men den er vel en del sundere, end dem man får i papbakker fra den lokale dejsvinger.

Hvad vigtigere er: Den smagte fortræffeligt. Og den opfyldte Ælstebarnets store ønske om “pitta” til aftensmad.

Sådan så den ud:

Eller dvs. en del af den så sådan ud. For de dersens grønne blade får jeg ikke lov til at komme på Ældstebarnets stykke. Hun fik i stedet lidt ekstra grønt ‘on the side’.

Sådan cirka er opskriften. Og jeg mener virkelig cirka. For det der med at måle og veje, mens jeg laver mad, det er jeg sku ikke for god til.

Det skal du bruge:

Dej:
2 1/2 dl lunkent vand
10 g gær
2 tsk salt
1 tsk honning
1 spsk olivenolie
4-500 g fuldkornsspeltmel (og her vi altså ude i noget sjusseri, så prøv dig frem)

Topping:
6 modne marzano tomater i skiver (du kan sagtens bruge andre friske tomater)
2-3 spsk basilikum pesto
6 skiver god parmaskinke
frisk oregano
150 g gederulle
50 g rucola

Sådan gør du:

Lav dejen. Ælt den godt. Lad den hæve i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud så den bliver helt tynd. Læg den på bagepapir på en bageplade.

Hvis der er for meget dej, så bag evt. et par boller af resten.

Kom toppingen ovenpå (ikke rucolaen). Pesto i bunden. Så parma, oregano og tomater. Til sidst gedeosten.

Bag hele molevitten i ovnen på 250 grader i 10-15 minutter.

Kom frisk rucola på pizzaen lige inden den serveres.

TIP: Jeg serverede pizzaen med en ordentlig skål salat til. Dagens salat bestod af romainesalat, rå asparges, courgette i tynde skiver, soltørrede tomater, solsikkekerner og frisk basilikum + en dressing af olie og citron.

Tagged with →  

Skriv et svar