Skærmbillede 2014-02-17 kl. 12.04.25

Så hvad kan du i grunden gøre for mig?” Det spørgsmål møder jeg rigtig ofte. Med god grund. For Spis dig gravid (og sikkert også alle andre bøger baseret på KISS-kosten) er på en række punkter en virkelig udmærket bog.

Men …

Min erfaring er, at den er god for nogle. Ikke alle. Fx har jeg efterhånden set en del klienter, der troligt har spist efter principperne bag KISS-kosten  og (måske) også fået det bedre på nogle punkter, men desværre får de fordøjelsesproblemer eller uren hud af kosten eller de er stadigvæk ikke blevet gravide.

Det betyder ikke, at der er noget galt med KISS-kosten (står i øvrigt for Klinisk InSulin Sænkende kost). Slet ikke.

Men måske er det noget andet eller mere, der skal til for netop denne kvinde eller dette par.

Min erfaring er, at KISS-kosten kan optimere fertiliteten hos nogle, mens det for andre bare ikke er nok eller det rigtige.

Og jeg tror på, at vi bliver nødt til at forstå fertilitetsproblemer som et mere komplekst fænomen.

Ind imellem (og rigtig ofte) er der insulinrelaterede problematikker på spil (fx ved PCOS), men det er ikke altid så enkelt.

Næringsstofmangler, fordøjelsesproblemer, immunologiske problematikker, skjulte fødevarereaktioner, stress (både mental og fysisk) er blot nogle af de andre funktionelle ubalancer, der kan være på spil, når fertiliteten driller.

På workshoppen Boost din fertilitet med yoga og mad fortæller jeg mere indgående om ovenstående. Nysgerrig? Læs med her.

Og hvis du allerede nu tænker: ”Stik mig et skræddersyet program”, så er det HER, du skal læse mere.

 

PS. kig herind om en uges tid. Så er der mere nyt til dig, der gerne vil være gravid.

 

 

Skriv et svar