Midt i efterårets kolbøtter havde yngstebarnet herhjemme 2-års fødselsdag.
Og det afstedkommer naturligvis en dag i køkkenet med kageeksperimenter.
I år blev det til små dejlige æblekager (inspireret af denne opskrift).
Og en art brownie/kokos/chokoladeherligheder, som du naturligvis ikke skal snydes for. De har intet med jul at gøre, men her får du opskriften.
Det skal du bruge:
200 g hasselnødder
100 g kokos
300 g dadler
120 g kokosolie
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
6 spsk rå kakao
3 æg
Valnødder til at komme ovenpå hver muffin.
Sådan gør du:
Kør hasselnødder til mel på foodprocessoren. Kom dadler, alle de tørre ingredienser og kokosolien i. Kør igen til en ensartet masse og til dadlerne er blevet helt findelt.
Kom æggene i et for et.
Kom dejen i små muffinsforme og pynt med en hel valnød på hver kage.
Bag i ovnen i ca. 25 minutter ved 170 grader.
EAT AND ENJOY!
Dejligt at se at du så småt er oppe at køre igen. Jeg kan godt lide de søde sager, du anbefaler. Forøvrigt har de nogle rigtig lækre og billige chokoladebarer i søstrene grene.
Kære Anne,
Tak skal du have 🙂 Disse chokoladekager er bare … Uhmm!
Jeg kender ikke de chokolader, du henviser til. Men vil da tjekke dem ud en dag ved lejlighed 🙂
Kh Nanna Stigel
Hej, ser rigtig lækkert ud. Har du prøvet at bage dem med andre nødder end hasselnødder…. kan desværre ikke tåle dem.
Kære Sanne,
Ja, du kan sagtens bage med andre nødder. Jeg er sikker på, at outcom’et vil være mindst ligeså godt med fx valnødder.
Kh Nanna Stigel