Har du prøvet at lave dine egne is?
Det tager faktisk ikke ret meget længere tid, end at fiske 25 kroner op af pungen og smutte hen til kiosken for at købe en.
Her får du i bedste 1-2-3-is-stil opskriften på den seneste hjem-is-hitter her i hytten.
Det utroligt rare ved den er, at den gør det så nemt at tage ‘ja-hatten’ på, når ungerne beder som is.
Det skal du bruge:
100 g cashewnødder
4 dadler (og evt. lidt flere hvis du har en sød tand)
2 1/2 dl vand
1/2 tsk vaniljepulver
1 (meget lille) knivspids salt
200 g frosne hindbær
Evt. 1 tsk lakridsrod
Sådan gør du:
Blend cashewnødder med vand, vanilje, dadler og ultra lidt salt, så det bliver til en tyk fløde.
Kom frosne hindbær og evt. 1 tsk. lakridsrodspulver i. Blend igen.
Kom i isforme.
Billeder af isene?
De blev spist så hurtigt, at jeg ikke nåede at skyde et eneste. Faktisk var ungerne allerede godt igang med at fortære isen, inden jeg nåede at komme den i forme og fryse den ned.
Det har jeg til gengæld et billede af:
God appetit!
Nanna, jeg elsker dine is! Tak fordi du deler dem. Sidste år lavede vi dine karamelagtige cashew-daddel-kakao-lucuma is og nøj for pokker, hvor var de gode.
Jeg stikker ned efter cashews. Lige nu!
God weekend 🙂
Kære Jane,
Tusind tak 🙂
Og god appetit. Her er vejret desværre skiftet til knap så isvenlige, men det skal naturligvis ikke hindre en i at lave eller spise is.
Kærligst Nanna