På turen til Jylland sidste weekend erhvervede vi os en flok økologiske grøntsager fra en lokal bondedame.
Blandt andet dette græskar:
Det har stået i vores vindueskarm og ventet tålmodligt den sidste uges tid, mens Dagmar dagligt (og knap så tålmodigt) har spurgt til, hvornår vi dog skulle spise det fine, fine græskar.
Jeg aner ikke, hvorfor hun var så pokkers interesseret i at sætte tænderne i det. Det var hun bare.
I går fik jeg omsider fået hul på den store sag – og lavet en omgang græskarsuppe – med kyndig hjælp fra Dagmar, der både pillede og skar løg:
skrællede gulerødder…
… pillede skallerne af hvidløgene, udhulede græskar, rørte i gryde og spiste den færdige suppe med stor vellyst.
Der blev faktisk en ganske hæderlig suppe ud af det. Og skulle du selv få et græskar indenfor døren, er opskriften lige her.
Det skal du bruge:
1 græskar
2 løg
5 fed hvidløg
2 spsk kokosolie
1 tsk – 1 spsk karrypasta (afhængigt af hvor stærk maden må være hjemme hos jer)
7 små gulerødder (3-4 store)
4 tomater
1 dåse kokosmælk
1 1/2 spsk Herbamare boullion
Peber
Ingefær
1/2 l vand
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg.
Snit gulerødderne i mindre stykker og tomaterne i både.
Skær græskaret midt over. Fjern kernerne.
Udhul bunden for kød (gem evt. resten som suppeskål) og brug både kant og kød fra toppen.
Smelt kokosolien i gryden. Kom karrypasta i. Og så løg og hvidløg.
Lad løg og hvidløg blive gennemsigtige og kom så resten af grøntsagerne i.
Steg alt det grønne i kort tid. Imens kan du opløse boullionen i kogt vand.
Hæld vand og boullion over grøntsagerne. Kog dem møre i ca. 20 minutter.
Blend med stavblender. Kom kokosolien i og kog i ca. 5-10 min.
Smag til med salt, peber og frisk ingefær.
Server. Evt. i den nederste halvdel af græskarret. Like this:
Bon appetit!