I weekenden holdt jeg fertilitetsworkshop – og ud over at fortælle om frugtbar mad, fertilitetsrøvere og fertilitetsproblemer i et functional-medicine-perspektiv, så er der ét helt centralt og måske næsten gammeldags råd, jeg sender deltagerne hjem med:

Godnat og sov godt! 

Eller “så gå dog i seng!”. Søvn er ikke alene vigtigt for vores energiniveau, det er også afgørende for bl.a. harmoniske hormoner, velfungerende immunsystem og evnen til cellereparation. Alt sammen vigtige parametre, når vi gerne vil være gravide. Både for mand og kvinde.

Men også vigtigt i det hele taget! Og det kan du læse et aldeles fint indlæg om på Berlingskes livsstilsside af Chris MacDonald . Læs med her.

Hvis du har søvnproblemer (svært ved at falde i søvn, vågner alt for tidligt eller flere gange om natten), så er det måske tid til at give din søvn et eftersyn og finde ud af, hvorfor du har problemer på den front.

Er det blodsukkeret (og insulin) der driller? Er der forhøjede stress hormoner? Er det second-peak af den kaffe, du drak i eftermiddags? Er dine organer på overarbejde? Eller hvad er det, der gør, at du ligger søvnløs?

 

IMG_3986

 

Billedet er taget med Instagram – og du kan følge mig på: instagram.com/nannastigel, hvis du har lyst. Her deler jeg visuelle glimt fra hverdags- og arbejdsliv. Vi ses!

Skriv et svar