Forleden fyldte min yngste datter, Flora, 1 år.
Det blev til denne ganske velsmagende herlighed:
Som jeg da godt kan anbefale andre at eksperimentere med.
Opskriften får du i hvert fald her. Du skal bruge:
Og i ord er det:
250 g dadler
2 dl vand
80 g kokosolie
170 g mandler
150 g fuldkornsrismel (eller andet mel, du foretrækker)
Skal og saft af 1 øko appelsin
1 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
1-2 knsp salt
1 tsk bagepulver
3 dl rismælk
3 æg
40 g mørk 85% chokolade
Hindbær (frosne eller friske)
Kom vand og dadler i en gryde. Lad det koge op. Kom kokosolien i og lad det simre, så dadlerne bliver møre.
Tænd ovnen på 175 grader.
Riv skallen af appelsinen og pres den bagefter:
Imens dadlerne simrer, blander du de tørre ingredienser: fuldkornsrismel, kanel, vanilje, salt, appelsinskal og bagepulver. Og de våde: rismælk og appelsinsaft.
Kom nu (let afkølet) dadelmasse og mandler i en foodprocessor (brug kniven) og kør løs. Herefter kommer du æggene i et efter et. Og så de våde og de tørre ingredienser skiftevis.
Til sidst skal den hakkede chokolade i massen. Og så er det op i kageformen.
Fordel så hindbærrene ud over kagemassen efter forgodtbefindende:
Bag kagen i 45-50 minutter.
Haps!
Et billede af fødselaren? Æh… Hun var pænt ligeglad med kagebageriet og havde frygteligt travlt med nogle nye stablekasser:
Den ser mums ud, tillykke med lille pigen 🙂
Igår gik jeg i krig med kyllingdellerne og nøj, hvor var de lækre 🙂 Et stor hit i vores hjem!