Forleden fyldte min yngste datter, Flora, 1 år.

Den slags går 1-årige ikke væsentligt op i. Men det gør deres store søskende. I hvert fald her på matriklen.
Der skulle bages en kage. Med hindbær i.
Javel ja.

Det blev til denne ganske velsmagende herlighed:

Som jeg da godt kan anbefale andre at eksperimentere med.

Opskriften får du i hvert fald her. Du skal bruge:

Og i ord er det:

250 g dadler
2 dl vand
80 g kokosolie
170 g mandler
150 g fuldkornsrismel (eller andet mel, du foretrækker)
Skal og saft af 1 øko appelsin
1 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
1-2 knsp salt
1 tsk bagepulver
3 dl rismælk
3 æg
40 g mørk 85% chokolade
Hindbær (frosne eller friske)

Kom vand og dadler i en gryde. Lad det koge op. Kom kokosolien i og lad det simre, så dadlerne bliver møre.

Tænd ovnen på 175 grader.

Riv skallen af appelsinen og pres den bagefter:

Imens dadlerne simrer, blander du de tørre ingredienser: fuldkornsrismel, kanel, vanilje, salt, appelsinskal og bagepulver. Og de våde: rismælk og appelsinsaft.

Kom nu (let afkølet) dadelmasse og mandler i en foodprocessor (brug kniven) og kør løs. Herefter kommer du æggene i et efter et. Og så de våde og de tørre ingredienser skiftevis.

Til sidst skal den hakkede chokolade i massen. Og så er det op i kageformen.

Fordel så hindbærrene ud over kagemassen efter forgodtbefindende:

Bag kagen i 45-50 minutter.

Haps!

Et billede af fødselaren? Æh… Hun var pænt ligeglad med kagebageriet og havde frygteligt travlt med nogle nye stablekasser:

Tagged with →  

One Response to Floras forrygende fødselsdagskage med hindbær og appelsin

  1. Jenna siger:

    Den ser mums ud, tillykke med lille pigen 🙂

    Igår gik jeg i krig med kyllingdellerne og nøj, hvor var de lækre 🙂 Et stor hit i vores hjem!

Skriv et svar