… der er bare ikke så mange, der taler højt om det.

“I takt med antallet af negative graviditetstests stiger, flytter ensomheden og stressen ind.” Sådan har en klient engang formuleret det meget rammende for mig.

Hun følte sig mutters alene på sin fertilitetsrejse.

Veninderne havde fået børn og var optaget af deres små poder. Manden var ved at være træt af at tale om børn, frugtbare perioder og at have ‘pligtsex’. Og både mors og svigermors velmenende råd og drømme om bedstemoderstatus kunne hun ikke rumme.

Så hun sad alene med bekymringer, frustrationer og stress over, at den graviditet hun havde drømt om i årevis, bare ikke indfandt sig.

Det interessante er, at hun langtfra er alene. Den dag i klinikken kom der lige efter hende en ny klient med fertilitetsproblemer.

Tænk hvis de kunne bruge hinanden, tale sammen, udveksle erfaringer, frustrationer og tanker. Og alene den vej få afløb for noget af al den stress, der for de fleste er forbundet med fertilitetsproblemer og som paradoksalt nok også sætter en kæp i hjulet for fertiliteten.

Ovenstående iagttagelse og tanker samt ikke mindst den forskning, der peger på de mentale slagsider af fertilitetsproblemer, er en af grundende til, at jeg har fået lyst til at lave gruppeforløb for kvinder, der gerne vil være gravide.

Et forløb hvor du ikke sidder alene, men er en del af et nærende fællesskab – og samtidig tager syvmileskridt i retning af en mere frugtbar krop. Og et forløb hvor du får det bedste fra både skræddersyede forløb (1:1 konsultationer) og gruppens støttende fællesskab.

Jeg kalder forløbet FertilityCircle – og du kan læse mere om det her.

 

fertilitycircle2

 

 

Skriv et svar