Fertilitet er ikke kun kvindens anliggende. Heller ikke når der er knas med fertiliteten.

Selvom jeg oftest ser kvinder i mine 1:1 Konsultationer og workshoppen Boost din fertilitet kun er for kvinder, så må vi ikke glemme, at ligesom der skal to til en tango, så skal der også to til at producere et barn.

Og her må vi ikke overse mændenes vigtige rolle. Det er trods alt 50% af arvematerialet, de skal levere.

Det ser desværre ikke for godt ud med den danske mands sædkvalitet. Faktisk viser 61 undersøgelser i perioden fra 1931-1991, at mænds sædkvalitet er faldet med cirka 50%. Det er der mange årsager til. Mere om dem i et andet blogindlæg.

Heldigvis er der ofte en hel del vi kan gøre for at forbedre sædkvaliteten. Og det er sjældent raketvidenskab … snarere små håndgribelige ændringer i kost og livsstil samt et par kosttilskud til at speede processerne op.

Derfor anbefaler jeg også altid kvinderne i mine 1:1 konsultationer at tage deres bedre halvdel under armen og med til konsultationerne. Ligesom der er en tilskudsguide til mændene i Fertilitetsguiden Klar-Parat-Gravid, som deltagerne på workshoppen Boost din Fertilitet får med hjem.

Forleden skrev en glad nybagt mormor til mig. Hun linkede til denne artikel på Sund Forskning og det mindede mig om, at nu var det vist ved at være tid til at skrive et nyt indlæg herinde.

Artiklen handler netop om sædkvalitet og vigtigheden af mikronæringsstoffer, når vi taler om sædkvalitet. Læs den selv.

Og hvis du vil have en mere detaljeret guide til mikronæringsstoffer til både dig og din mand, så afholder Trine og jeg workshoppen Boost din Fertilitet nu på lørdag den 2. november. Læs mere her.

 

Skriv et svar