Har du travlt? Og synes du, ligesom jeg, at kulden begynder at bide i kinderne?

Så kan jeg varmt anbefale denne usædvanligt nemme suppe.
Den tager max 15 min at tilberede (+ kogetid cirka 20-30 min.).
Der masser af gode mættende proteiner i fra linserne, og opskriften rækker til et par dage afhængigt af appetit og familiens størrelse.
Det skal du bruge:
1 butternut- eller hokkaidogræskar
3 porrer
3 løg
3 fed hvidløg
5 store gulerødder
2 spsk kokosolie eller smør
2 dl røde splitlinser
Vand
1 spsk Herbamare boullion eller en anden
Reven skal af 1 citron
1 knsp vanilje
1 skvæt Tamari soya sauce
Salt
peber
Grøntsagerne rengøres, skrælles og skæres i mindre stykker.
Steg dem kort og nænsomt af i kokosolien. Først løg, hvidløg og porrer. Så gulerødder, græskar og splitlinser i.
Kom så vand i så det knapt dækker grøntsagerne. Og så en spsk Herbamare boullion.
Kog til grøntsagerne er møre. Cirka 20-30 minutter. Blend og smag til med vanilje, citronskal (og evt. lidt saft), salt og peber.
Så er der serveret!
TIP: Jeg er meget glad for Herbamare Boullion. Den er uden crap, den smager godt og den kan pimpe selv den kedeligste suppe til ren velsmag. Jeg har skrevet en lille ode til Herbamare her.
MERE TIP: Skulle du tilfældigvis have et bundt friske koriander eller persille, så hak det endelig og kom ovenpå suppen.
Tagged with →  

5 Responses to Fast food til kolde vinterdage

  1. Jane siger:

    Perfekt! Har netop en butternut squash og en kæmpe porre i køleskabet, som jeg ikke kunne beslutte hvad skulle blive til. Suppe! det er jo indlysende 🙂

  2. Nanna Ewald Stigel siger:

    Fedt 🙂 God appetit!

  3. Cecilie siger:

    Hold nu op, hvor smagte den godt! Min datter på 11 måneder elskede den. Tusind tak.

  4. Anonymous siger:

    Hej
    Må jeg anbefale at man bruger en af brugsens poser med frosne, skrællede og udskårne rodfrugter til en lignende suppe. det gør det endnu nemmere.

  5. Nanna Ewald Stigel siger:

    Ja, det må du meget gerne anbefale. Nemme løsninger er altid velkomne!

Skriv et svar