Jeg mødte Rikke for cirka otte måneder siden, hvor hun trådte ind i min klinik.

Hun døjede med forstoppelse, eksem, fødevarereaktioner og havde et kontrolleret spisemønster, der blandt andet involverede kalorieberegninger og selvbebrejdelse hver gang, hun ‘trådte ved siden af’.

Her kan du læse om Rikkes oplevelse med ernæringsterapi.

“En kombination af et uhensigtsmæssigt spisemønster, en mave i uorden, eksem og et generelt dårligt velvære på trods af stor viden om kost, gjorde at jeg opsøgte Nanna.

Mit mål var at få styr på min fordøjelse, forstå min grænse for hvad jeg kunne tåle af forskellige fødevarer og så at falde til ro i et spisemønster, der omfavnede i stedet for udfordrede.

Jeg var lidt slukøret og en smule nervøs da jeg dukkede op hos Nanna første dag, fordi jeg tænkte, at jeg egentlig selv burde have styr på det hele. Jeg var flov over, at mit spisemønster havde fået lov til at fylde så meget igen og ærligt talt, så orkede jeg ikke at konfrontere det – heller ikke mine allergiske reaktioner, da det er hårdt arbejde at skulle finde frem til, hvad der forårsager dem.

Jeg blev mødt i øjenhøjde og med stor respektfuldhed af Nanna, og det gjorde mig med det samme tryg. Jeg fik åbnet op og sagt nogle ting, som jeg kun har reserveret til de nærmeste, hvilket blev en af grundstenene i vores forløb. Nanna gav mig effektive redskaber der hjalp mig med at mindske mit behov for kontrol over maden og samtidig kastede vi os ud i et forløb over et par måneder, der skulle hjælpe mig med at finde min grænse for reaktioner på bestemte fødevarer.

Jeg gik ind i det med alt hvad jeg havde i mig, og selvom jeg har meget selvdisciplin, så lykkedes det kun fordi Nanna guidede mig gennem hele forløbet med samtale, stor viden og nænsomhed. Og størst af alt, så tog hun ansvaret for min vægt og gav mig nogle enkle retningslinjer for, hvordan jeg skulle spise, hvilket på forunderlig vis gjorde, at jeg mentalt kunne holde ferie fra tanker om mad og mængder under hele forløbet, hvilket var en utrolig lettelse.

Her 8 måneder efter jeg kom til Nanna for første gang, sidder jeg tilbage med en følelse af, at jeg har gjort mig selv en kæmpe tjeneste ved at beslutte mig for at ”orke”. Der har været 2 sider af mit forløb, en praktisk og en emotionel, som begge er blevet adresseret og begge har fundet sit leje. Min eksem er væk, min mave stort set i orden, jeg har fundet grænsen for hvad jeg kan spise af bestemte fødevarer. Og mit uhensigtsmæssige spisemønster, ja det er stadig på ferie…”//Rikke