Du blir’ hvad du spiser er nok et af de mest slidte udtryk indenfor ernæringskampagner i Danmark.

Gaaaab! Man bliver jo helt træt. Ik?

Men det gamle saying har fået en ny melodi at spille på igennem de seneste års forskning.

For efter vi i en årrække har fået tudet ørerne fulde af, at det er vores gener der i store træk er bestemmende for vores helbred og evne at udvikle sygdomme, begynder en ny type forskning at vinde indpas: Epigenetik.

I korte træk ser den forskning på, hvordan vores miljø, mad og øvrig livsstil påvirker vores gener. Så selvom vi bliver født med et sæt gener og disse som sådan ikke står til at ændre, kan vi  påvirke AFLÆSNINGEN af generne gennem vores livsstil.

Vores mad taler med andre ord til generne.

Det kan du fx læse videre om i dette spændende review, hvis altså du har lyst til lidt nørderi på en fredelig tirsdag morgen.

 

Tagged with →  

Skriv et svar