Med mængden af flotte raw food kogebøger, der lander på det danske marked – og ikke mindst antallet af små rå spisesteder, der popper op overalt (i hvert fald her i storbyen), kunne man nemt foranlediges til at tro, at det der raw food er en helt ny og hip opfindelse.

https://dinamizartj.com/uhl703hlb16 Det er det ikke.

https://www.grupoalliance.com/2023/09/20/9g1new67kt3 Det er heller ikke kun en trend, vi har hentet fra USA.

https://calvosealing.com/glcs03j Faktisk var en dansk kvindelig læge én af pionererne indenfor den rå føde.

Hun hed Kristine Nolfi og kurerede efter sigende sig selv – og siden andre – for cancer med råkost.

https://cafearabo.com/nv9mg5qx Nå, men forleden da jeg gik forbi et antikvariat stod denne bog i vinduet:

https://infoavan.com/eqn91yca

https://www.foroacce.com/1383e33mj2 Jeg fik den for en flad 10’er.

Her er ingen lækre billeder i pangfarver eller brug af avanceret lucumapulver. Til gengæld er den fra 1947, og således står der i forordet:

https://ics-seville.org/fzqxmejjsiu “I Forventning om kommende rigeligere Tilførsler end i øjeblikket er der i “Den ny Raakost-Bog” medtaget en Del opskrifter med Bananer, Rosiner, etc.”

https://circulofortuny.com/3uadcah Dengang hvor bananer var noget eksotisk, var man tilsyneladende heller ikke bange for at træde kødelskere over tæerne:

https://www.ibct-global.com/h4pvlew “Fordøjekseskanalen er Arnestedet for de fleste Sygdomme og Svækkelsestilstande. Dette skyldes vor forkerte Ernæring – først og fremmest Kødkosten – der har gjort Fordøjelseskanalen og især Tyktarmen til en kloak af Gæring og Forraadnelse, hvorfra forgiftende Affaldsstoffer, Syredannelser og nedbrydende Bakterieliv spredes over hele Legemet.

Vi ernærer os nu overvejende med død Føde – med Lig af Dyr f.eks. Et Lig er nu engang et Lig, selv om vi ved kunstige Tilberednings- og smagseffekter kamouflerer det nok saa bedragerisk.”

https://www.ibericadron.com/0a90g26 Så er det ligesom sagt!

Jeg er hverken kødelsker eller kødforagter. Jeg foretrækker vegetarisk kost, men spiser også gerne kød af ordentlig kvalitet. Og så elsker jeg raw fooderne for at være ultra opfindsomme, når det kommer til tilberedning af grøn mad. Se lige denne flotte tallerken fra en af mine yndlingscafeer The Raw Tribe:

Tagged with →  

Skriv et svar