I fredags fødte en af mine gode veninder en pige.

Jeg var så heldig at få lov at være med til begivenheden. Absolut fantastisk smukt, roligt og ukompliceret.

Men det er sådan set ikke dét, dette indlæg skal handle om.

Næ. Det skal handle om mad. Naturligvis.

Altså til nybagte forældre.

Jeg har nemlig benyttet lejligheden til på det groveste at kopiere dette koncept.

Og jeg vil på det varmeste anbefale dig at gøre det samme, hvis en af dine gode veninder render rundt med mave på.

I al sin enkelhed går det ud på, at få nallerne i mailadresser på en stribe af hendes gode venner og veninder og sende en mail ud til dem. Den kunne lyde i stil med:

“Kære venner af X og Y

Om lidt får vores kære venner et barn (mere). Skal vi ikke gøre noget rart for dem?

Jeg har tidligere været med i en usædvanligt fin barselsmadsordning for en anden veninde. Og jeg synes ganske enkelt vi skal kopiere den!

Vil du være med?

Det fungerer således:

Man melder sig til at lave et måltid varm aftensmad til de nybagte forældre én af de første 14 dage (eller mere – afhængigt af hvor mange, der vil være med) efter X har født. Man afleverer maden hos dem senest kl 18, får lov til at se baby, og så går man igen. Man kommer altså ikke til middag eller skal hænge ud i timer. Det er ren og skær cateringordning.

Til gengæld må man lave det helt skrabet med spaghetti og ketchup, hvis man vil, eller man kan lave en treretters med forret, hovedret, dessert, blomster eller hvad man nu kan finde på. Hvis vi kan få det til at fungere, kan X og Y slippe for at lave aftensmad i de første 10-14 dage (og måske mere), hvilket skulle være ganske fantastisk.

Skriv en mail til mig, hvis du er klar, så prøver jeg at koordinere 🙂 Du må også godt lige skrive dit tlf nummer, just in case.”

Det logistiske kan så koordineres via en Doodle når barnet er født.

Madstafetten til nybagte mødre er hermed givet videre. Copy/paste endelig konceptet.

Men måske skal du overveje at ændre det der med spaghetti med ketchup i teksten. Jeg fik i hvert fald en undrende svarmail fra en af venindens veninder “om jeg virkelig mente det kunne betragtes som et nærende måltid”. Jeg som jo er ERNÆRINGSterapeut?

Æh… nej. Det mener jeg selvfølgelig ikke…

Jeg havde bare tyvstjålet teksten. Gør endelig det samme!

Tagged with →  

2 Responses to Copy/Paste hvis du har en højgravid veninde #2

  1. Jane siger:

    Genialt! Jeg husker tydeligt glæden de få gange jeg oplevede, at nogle kom med aftensmad og gik igen, da jeg var nybagt tvillingemor. Det koncept skal klart kopieres! Tak for inspiration 🙂

  2. Nanna Ewald Stigel siger:

    Ja, hurra for mad på barselssengen! Kopier endelig løs og send videre i dit netværk, så vi kan værne lidt om de første følsomme barseldage 🙂

Skriv et svar