Apropos Camilla Plum så har hun i tidernes morgen begået noget af et mesterstykke af en kage.
Citronbirkeskagen.
Den er legendarisk.
Men desværre så fuld af sukker, at jeg personligt hænger oppe i lysekronerne efter sådan et stykke.
Så i anledningen af at jeg har fødselsdag på mandag (og er bortrejst hele weekenden) gik jeg i køkkenet i går aftes og udviklede en (lidt) sundere udgave af Citronbirkeskagen:
Jeg bagte den som små muffins, men næste gang vil jeg helt klart lave denne citronbirkesherlighed som en hel kage.
Her er hvad jeg puttede i:
250 g dadler
2 dl vand
90 g koldpresset kokosolie
160 g cashewnødder
180 g fuldkornsrismel
1 tsk bagepulver (gerne Vinsteens)
1 1/2 tsk gurkemeje
1/2 tsk vaniljepulver
1 knsp salt
3 æg
3 dl rismælk
Saft af 1 citron
Skal af 2 citroner
3 spsk blå birkes
Kog dadlerne møre i vandet. Kom herefter kokosolien i og kog videre i ca. 10 min.
Imens kan du blande alle de tørre ingredienser (vent med de blå birkes) i en skål.
Kom så dadelmassen og cashewnødderne i en foodprocessor og blend til en masse.
Så er det i med æggene samt citronskal og saft.
Kom herefter skiftevis de tørre ingredienser og rismælken i foodprocessoren og kør til du får en ensartet masse.
Til sidst skal de blå birkes røres i med en dejskraber, ikke kniven på foodprocessoren.
Og så er det op en kageform eller små muffinsforme.
Muffins skal bage cirka 20 minutter ved 170 grader. En hel kage nok bage lidt længere.
Jeg vil skyde på 45 minutter.
Den opmærksomme kageelskende læser, vil nok spørge til, hvor pokker den juicy glasur er blevet af. Hæng i. Den bliver udviklet på mandag. Og opskriften kommer snarest.
Sikken en skøn blog du har! Hvorfor har jeg først opdaget den nu ? 😉
Glæder mig meget til at følge den.
Mor til to piger – musikerkæreste – elsker at skrive om god mad og putte grøntsager i ungerne – jo, det kender jeg godt 🙂
KH Rebecca
Tak for dælan!
Herligt at du har fundet herind! Jeg er også netop blevet fan af din blog 😉
Og så er jeg jo vild med din bog!
Hej Nanna
Nu er det ikke fordi jeg absolut ikke vil følge din opskrifter…(husker nok lakridspulveret) men hvis jeg nu har soyamælk ikke rismælk, og ikke lige har rismel – kan det så erstattes af noget andet?
Og en ting mere…den der kokosolie – er det den der ikke smager af kokos eller den der gør?
Jeg har besluttet mig for at min årlige fødselsdagstøsekomsamme – skal være sund, her i januar er veninderne så fokuserede på ikke at øge vægten yderligere – at jeg altid ender med at have aaaalt for mange lagkager i overskud.
Hilsen Nanna
Hej Nanna,
Ja, lagkager i overskud er lidt ærgerligt. De holder sig så pokkers dårligt 🙂
Birkescitronkagerne kan du bare fryse ned. Hvis der da er nogle i overskud.
Jeg synes bestemt ikke, der er nogen grund til at være dogmatisk omkring ingredienserne. Så du bruger da bare det, du har. Rismælk er lidt sødere end usødet soja, men det burde være ok.
Og i stedet for rismel kan du formentlig bare bruge en anden (fuldkorns)mel.
Jeg har brugt kokosolie, der smager af kokos fordi det er den jeg har. Men den uden smag er sikkert også absolut fin at bruge.
Der er i øvrigt en ‘glasur’ til kagerne her: https://www.nannastigel.dk/sur-glasur-pa-en-sod-dag-2.html
God fødselsdag – og stort tillykke!
Kærligst Nanna