Egentlig ville jeg have designet et nøddefrit alternativ til disse mandelmuffins.

Det var der nemlig en læser, der efterspurgte.

Men… vi var løbet tør for solsikkekerne, græskarkerner – og alle de andre kerner, jeg havde forestillet mig, der skulle i.

Så det blev ikke i denne omgang.

I stedet blev det til en røvfuld cashew-kokos-muffins:

Udmærkede til ungernes madpakker. Eller en ven i nød(d)en (og i din håndtaske), når blodsukkeret daler.

Med andre ord: Der er ikke tale om en muffin i klassisk kage-forstand, men en nøddesnack der nemt kan udgøre et blodsukkerstabiliserende mellemmåltid.

Jeg brugte:
300 g cashewnødder
200 g kokosmel
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kardemomme
2 mosede bananer
4 spsk kogt quinoa (hvis du ikke lige har det, burde det også gå uden)
3 æg
1 tsk salt
Evt. lidt tørret frugt og hakket mørk chokolade som fyld

Blend nødder og kokos til mel i foodprocessoren. Kom resten i og blend videre.

Rør eventuelt lidt tørret frugt og hakket mørk chokolade i med hånden. Jeg brugte rå kakaonips og gojibær, men mindre avancerede fødevarer kan også gøre det. Fx tror jeg rosiner og hakket mørk chokolade ville være lækkert.

Kom dejen i muffinsforme og bag i ca. 20-30 minutter ved et sted mellem 160-180 grader.

TIP: I øvrigt apropos mission babymums er de her også fine som fingermad til småbørn.

Tagged with →  

6 Responses to Cashew-kokos-lækkerheder

  1. Anonymous siger:

    hmm, hvorfor udelader du bagepulver?

  2. Nanna Ewald Stigel siger:

    ehhh… det glemte jeg 🙂

    Men min erfaring er også at det ikke gør så voldsomt meget forskel i den slags bagværk.

  3. Nanna Ewald Stigel siger:

    Altså sagt på en anden måde: Du kan sagtens komme 1 tsk bagepulver i. De vil nok hæve lidt, men det går også ok uden …

  4. Anonymous siger:

    Hvad skal ovnen stå på? De lyder vildt lækre!

  5. Nanna Ewald Stigel siger:

    Ups! Den skal stå på 160-180 grader, og de skal bages i 20-30 minutter 🙂

  6. Anonymous siger:

    Super, tak 🙂 Glæder mig til at lave dem 🙂

Skriv et svar