Fødevarereaktioner

Fødevarereaktioner er andet og mere end allergier. Du kan med andre ord godt reagerer på noget i din kost, selvom blodprøven hos lægen ikke viser det.

Ud over en klassisk IgE-medieret reaktion (”straks-reaktioner”), kan du også reagere med andre typer af antistoffer på maden fx IgG (”forsinkede reaktioner”). Ligesom histaminreaktioner, intolerancer, biokemisk/toxiske reaktioner og reaktioner fra central nervesystemet (fx neuropeptider) hører med til paletten af fødevarereaktioner.

Symptomerne på fx overfølsomhed er mangfoldige: Hovedpine, migræne, træthed, depression, angst, hyperaktivitet, tilbagevendende sår i munden, muskelsmerter, opkastninger, kvalme, diarré, irritabel tyktarm, forstoppelse, IBD, ledsmerter, leddegigt, ødemtendens, kløe i ørerne, irritation af slimhinder, slimdannelse osv. osv.

Og derfor er er det ofte relevant at overveje, om du spiser noget, du ikke tåler, hvis der er ubalancer i systemet.