Broccoli er et hit her i husstanden. Underligt nok spiser Frk. D også Monsieur Broccoli med stor fornøjelse.
Og det smager ikke af prut, hvis man bare koger det ordentligt.
Her er de grønne buketter blevet til en ganske udmærket – og meget nem – salat.
Det skal du bruge:
1 broccolihoved, ca. 500 gram
2-3 spsk sesamfrø
1 lille håndfuld mynteblade
1 lille håndfuld koriander
Dressing:
1/2 dl olivenolie
saft af 1/2-1 citron (smag dig frem)
1 spsk Sweet White Miso
1 fed hvidløg
1 lille klump ingefær
Salt
Peber
Sådan gør du:
Skyl broccoli og skær den i små buketter.
Blancher dem i kogende vand. Max 2 minutter. Hæld gerne koldt vand over for at stoppe kogningen.
Bland dressingen.
Rist sesamfrøene let gyldne på panden (de må ikke branke).
Hak mynte- og korianderblade fint.
Bland det hele sammen. Og server.
TIP: Hvis du ikke lige har Sweet White Miso i køleren, kan du i stedet komme 1 tsk god dijonsennep og 1 tsk honning i dressingen.
MERE TIP: Tag evt. et par broccolibuketter fra til børnene, hvis de ikke er så vilde med stærk dressing.
ENDNU MERE TIP: Broccoli er godt for usædvanligt mange ting. Blandt andet din levers daglige afgiftning af brugte hormoner (også dem du selv danner). I broccoli findes der to intelligente stoffer, der hedder Indol-3-carbinol og sulforaphane, der begge ser ud til at have cancerhæmmende effekt.