Jeg ved det. Det lyder næsten perverst.
Det var i hvert fald min første tanke, da jeg faldt over den her opskrift.
Men frisk på en udfordring og beredt med en buket broccoli, kastede jeg mig ud i projektet forleden:
Og blev overrasket.
Det smagte godt. Altså faktisk rigtig godt.
Jeg vil godt indrømme, at den ikke stod til en førsteplads hos ældstebarnet. Hun nippede lidt til den uden større begejstring, men jeg selv var ret glad for den grønne pesto. Og yngstebarnet guffede også med.
Jeg justerede lidt på opskriften fra smukke, smukke Green Kitchen Stories (se lige hvor pæne billeder de tager af maden. Ja, beklager virkelig standarden herinde, men jeg har hverken tid eller talent til den slags pt).
Til gengæld lykkedes det mig at skrive opskriften ned (sådan nogenlunde, smag selv til ik’).
Det skal du bruge:
230 g rå broccoli
3/4 dl god olivenolie
et skvæt soja (hvis du har, ellers lidt ekstra salt)
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 stor håndfuld frisk salvie (hvis du har, ellers tager du bare mere basilikum)
50 gram cashewnødder
4 spsk citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du:
Hvis du gerne vil fremhæve nøddernes smag, kan du lige kaste dem på panden, så de bliver let gyldne. Ellers er det bare op i en blender med hele balladen.
Blende. Blende.
Smag til. Vigtigt.
Server. Fx med fuldkornspasta eller som dyppelse til grøntsager, kyllingefrikadeller eller noget helt andet.
TIP: Du kan også prøve at smide et godt stykke parmesan i. Jeg har ikke testet det endnu, men jeg er sikker på, at det kun kan gøre den endnu bedre.