Der skulle ryddes ud i grøntsagerne i vores køleskab i dag – og selvom foråret endelig, endelig er begyndt at vise sig fra sin lunere side (= ingen frostgrader) – kastede jeg mig ud i en vaskeægte vintersuppe. Og den faldt sgu helt godt ud. Selv Dagmar der ellers ikke er den store suppe-elsker, døbte den ‘børnesuppe’ og slubrede løs.
Her får du opskriften:
1 stort løg
6 fed hvidløg
1-2 spsk. koldpresset kokosolie
6 store kartofler
10 jordskokker (og gerne flere)
2 pastinakker eller persillerødder
Vand
1 1/2 spsk. Herbamare boullion
1 knsp. vaniljepulver
Reven skal af 1/2 citron
Peber
Rens og hak alle grøntsager.
Find din bedste suppegryde frem. Heri svitser du løg og hvidløg i kokosolie. De må ikke blive brune eller brænde på. Kom så resten af grøntsagerne i gryden. Hæld vand over så det lige knapt dækker alle grøntsagerne og tilsæt Herbamare.
Når grøntsagerne er møre, blendes suppen. Kog suppen igennem igen, mens du tilsætter reven citronskal og vaniljepulver. Smag til med peber og evt. lidt ekstra salt.
Jeg serverede suppen med tofu, der var marineret og stegt i soja, hvidløg og ingefær.