Hvad er probiotika? tænker du måske.

I så fald vil jeg anbefale dig først at smutte herhen og derefter herhen, hvor jeg har skrevet lidt om den side af sagen.

Hvis du er helt in tune med, hvad probiotika er, så læs endelig videre.

Her kommer nemlig en lille miniguide om probiotika til dig og dit barn.

Først vil jeg lige nævne, at ligesom så meget andet, findes der et utal af produkter og mærker på markedet.

Dem jeg beskriver nedenfor er nogle af dem, jeg selv har prøvet af og kan sige god for.

 

Lad os starte med børnene:

Det første skud på (probiotika)stammen er Bio Gaia:

 

Bio Gaia fås både i dråber og piller – og særligt dråberne vil jeg da lige slå et slag for. De indeholder kun én probiotisk stamme, som er mægtig god til helt små babyer. Den probiotiske stamme hedder Lactobacillus reuteri (L. reuteri), og findes  blandt andet naturligt i modermælk. Studier har vist, at L. reuteri er en af de allerførste bakterier, der etablerer sig i spædbarnets mave-tarm kanal.

Særligt kejsersnitter, flaskebørn og de ammebørn, hvis mødre får antibiotika (pga. fx brystbetændelse), kan have glæde at et lille probiotisk tilskud, som du også kunne læse her.

Til de helt små start med Bio Gaia, og når flasken er tom – og hvis der forsat er behov skift evt. til en mere bredspektret probiotika.

Fx NDS Probiotic Panda, som har lidt flere forskellige probiotiske bakterier i sig. Den skal opløses i lunkent vand (afkølet kogt – ikke det fra hanen) og drikkes på tom mave.

 

 

En lidt mere håndterbar variant, hvis barnet får flaske, er Udo’s Infant Blend, der kan kommes i modermælkserstatning. Udo’s Infant Blend har ligesom NDS Panda en bred vifte af forskellige probiotiske stammer, der minder om dem, der findes i babys naturlige tarmflora.

Udo’s Childrens Blend er for de lidt større børn. Her kommer probiotikaen i piller, så det kræver, at de er klar på at sluge den slags:

 

Alternativt kan NDS Panda eller Classic være gode bud.

 

Og så de voksne:  

NDS Classic er som navnet antyder en klassisk all round probiotika til voksne. Det samme er Udo’s Adults Blend. Førstnævnte skal indtages væk fra måltider fx lige inden sengetid, mens sidstnævnte skal indtages med måltider. Så her kommer det lidt an på, hvad der passer bedst ind i dine rutiner.

Både Udo’s og NDS har desuden en række probiotiske specialprodukter.

 

Advanced Adult’s, Super 8 Hi-Potency & Hi-Potency Bowel samt NDS Probiotic I.L.D, NDS S-60-NRG & NDS Probiolax.

En pokkers masse kryptiske navne, som du ikke behøver at forholde dig synderligt til – med mindre dit helbred skranter på den ene eller anden måde. For så kan der måske være særlig hjælp for dig at hente i de specialiserede produkter.

Er du i tvivl om, hvad du har brug for?

Og om du overhovedet har brug for probiotika?

Så smut straks videre til 1:1 Konsultationer. De er mit bedste bud til dig, der har brug for individuel rådgiving og skræddersyede planer.

Tagged with →  

2 Responses to Boost dit barns tarm #4: Probiotika miniguide

  1. Lene Baggesgaard siger:

    Kære Nanna

    I vores familie bruger vi alle probiotika. Og jeg er blevet anbefalet at skifte mellem forskellige præparater, for derved at få mange forskellige stammer. Hvad gør du? Og så har vi i en periode levet efter den kernesunde metode, fordi min søn har astma, og de anbefaler de noget stærkere produkter Pro-Bio Gold fra Kirkman og Bio-Kult, kender du noget til dem?

    Kærlige hilsner
    Lene

  2. Nanna siger:

    Kære Lene,

    Det er også en rigtig god idé. Altså at variere lidt mellem de forskellige produkter.

    Jeg kender godt Pro-Bio Gold og Bio Kult, men ikke taget dem med her, da de skal bestilles hjem fra udlandet. Men absolut meget glimrende produkter begge to!

    Kærligst
    Nanna

Skriv et svar