Kan du godt lide bælgfrugter. Og er du lidt træt af humus. Så prøv fx den her bønnemos med løvstikke.
Løvstikke har en lidt særpræget smag.
Jeg elsker den.
Måske er det lidt som med koriander. Man skal lige vænne sig til den – og så er man hooked.
Ja. Hvad ved jeg. Men prøv det. Hvis du da kan opdyrke noget løvstikke.
Jeg er ikke stødt på det i et supermarked endnu. Til gengæld har jeg fundet en vildtvoksen busk i vores gård. Men sig det ikke til nogen. Jeg tror ikke, der er andre, der har opdaget den.
Det skal du bruge:
350 g pintobønner (eller andre bønner fx hvide eller smørbønner)
1 meget stor håndfuld frisk løvstikke
Saften fra en citron – og hvis den er økologisk river du også skallen i
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1-2 spsk tahin
5 spsk koldpresset olivenolie
Salt
Peber
Sådan gør du:
Bønnerne skal stilles i blød natten over. Kog dem godt møre.
Køl dem ned og kom dem i foodprocessoren med alle de andre ingredienser. Blend. Du kan også bruge en god stavblender.
Hvis du synes konsistensen skal være mere lind, kan du tilsætte lidt ekstra vand.
Server.
TIP: Her er til en ret stor portion, men så har du også lidt proteiner til frokost næste dag. Eller godt smørepålæg til madpakkerne. Herhjemme spiser både børn og voksne af den. Med stor fornøjelse.
MERE TIP: Hvis du ikke har succes med at finde løvstikke, kan du i stedet komme koriander i. Helt ærligt så har jeg ikke har prøvet det endnu. Men det skal da prøves. Ja det skal.