Ja, ja jeg ved godt, der burde vrimle med økologisk korrekt julebageri herinde.

Men som sagt…
Julen finder først rigtig vej til min bevidsthed, når vi når 3.-4. søndag i advent. Læs mere her. Så her får du en opskrift totalt blottet for juleri.
Ikke desto mindre bliver der nogle udmærkede blåbærmuffins ud af det. Af den slags der fint kan udgøre et nærende mellemmåltid eller fungere som sødt selskab til teen eller være den rene life-saver når der skal hentes sultne og trætte børn fra institutionen.
Her ses en i selskab med en omgang arbejde og en kop te:

 

Det skal du bruge:

300 g. blandede nødder (fx hasselnødder og mandler)
2 toppede spsk lucumapulver (hvis du ikke har eller orker at investere i den slags, så propper et par dadler i)
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kardemommepulver
1 tsk bagepulver
100 g kastanjemel (eller valnødder der er blendet til mel)
1 tsk salt
2-3 æg
2 små bananer
100 g blåbær

Sådan gør du:
Kør nødderne til mel med kniven i foodprocessoren. Tilsæt de øvrige tørre ingredienser og rør en omgang mere. Mos bananerne og kom dem i sammen med æggene. Kør.

Når det ligner en nogenlunde ensartet masse. Rører du forsigtigt blåbærrene i. Ikke noget med kniv denne gang.

Kom i forme og bag ved 170 grader i ca. 20 minutter.

Spis! Og frys resten ned.

TIP: Resterne af det eksotiske lucumapulver kan du fx bruge til denne chokoladekaramelkage, eller disse lucumamuffins. Eller du kan gemme det til sommer og lave chokoladekaramelis

Tagged with →  

Skriv et svar