På en eller anden måde burde det ikke komme bag på mig.

Men altså.

Jeg syntes ærlig talt, det var lidt out, da økoprinsen ønskede sig havregrød til sin fødselsdagsmorgenmad.

Havregrød?!

Det spiser du da hver dag.

Men det skulle ikke bare være havregrød. Det skulle være bagt havregrød. Det havde han nemlig fået på en café i Brooklyn en morgen for snart et par år siden.

En ting er havregrød. Men bagt havregrød…

Det skal måske siges, at jeg ikke selv er udpræget fan af denne morgenspise. Og så ligefrem at bage den.

Men når man har fødselsdag herhjemme, så har man bestemme-retten. Så jeg googlede mig frem til en opskrift, som jeg justerede lidt på.

Det kom der denne festlighed ud af:

Det var næsten helt kageagtigt. Og fødselaren var begejstret. Meget.

Det var jeg egentlig også. I hvert fald positivt overrasket. Især fordi dette jo er en supernem måde at få tilføjet lidt protein til sin morgengrød (hvis man er fan af den).

Næste gang tror jeg, der skal 0,5 dl sojamælk + et æg mere i, for den kunne godt have været lidt vådere og mere luftig.

Her er opskriften på dagens bagte sag:

4,5 dl grovvalsede havregryn
1 toppet tsk kanelpulver
1 knsp kardemomme
1 lille håndfuld tørrede abrikoser, skåret i tern
1 håndfuld hasselnødder, hakket groft
1 håndfuld mandler, hakket groft
1 tsk Vinsteens bagepulver
lidt reven ingefær
1 lille tsk salt
2,5 dl sojamælk
2 æg
2 spsk koldpresset macademianøddeolie eller anden olie.
Kokosmel til drys

Bland de tørre ingredienser. Bland de våde.
Bland det hele sammen og kom det i et fad.
Drys kokosmel over.

Bag i ovnen i 25 min ved 170 grader.

TIP: Jeg serverede den med en jordbær-citronmelisse smoothie. Opskriften får du en af dagene. men du kan også servere med soja- eller anden mælk til.

Ja, det er jo et par dage siden, han havde fødselsdag. Men sådan er livet nogen gange lidt forskudt i blogland.

One Response to Bagt havregrød?!

  1. tripola siger:

    mmmm, det ser godt ud, det må jeg prøve, jeg elsker havregrød.

Skriv et svar